Sean Bean samimiyet koordinatörlerinin seks sahnelerinin çekim sürecini mahvettiğini söyledi

"Spontaneliği bozuyor"

63 yaşındaki Sean Bean Game of Thrones ve Lord of the Rings'deki rolleriyle de tanınıyor 

Sean Bean, samimiyet koordinatörlerinin seks sahnelerinin "spontaneliğini bozduğunu" öne sürdü.

Time oyuncusu, kariyeri boyunca pek çok samimi sahne çekti. Bunların en ünlüsü, DH Lawrence'ın Lady Chatterley's Lover adlı müstehcen romanının Joely Richardson'la karşılıklı oynadıkları 1993 tarihli uyarlamasıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni bir röportajda Bean, seks sahnelerinin koreografisini yapmak ve bu sahneleri çekerken oyuncuların rahat hissetmelerini sağlamak için film ve dizi setlerinde çalışan uzmanların, yani samimiyet koordinatörlerinin etkisinden bahsetti.

The Times'a konuşan Bean "Sahnenin dürtüsünü yavaşlattığını farz edebilirim. Aman, dürtü değil, bu yanlış kelime" dedi ve ekledi:

Bu, spontaneliği bozar.

Beni daha fazla kısıtlar çünkü dikkati başka şeylere çekiyor. Birisi, 'Bunu yap, onun şeyine dokunurken elini oraya koy...' diyor. Bence aşıkların doğal davranışları, birinin bunu teknik bir alıştırmaya indirgemesiyle mahvolur.

Bean, sözlerine şöyle devam etti:

Lady Chatterley spontaneydi. Keyifliydi. Aramızda iyi bir kimya vardı ve yaptığımız şeyin alışılmadık olduğunu biliyorduk. Çünkü o evliydi, ben evliydim. Ama hikayeyi takip ediyorduk. DH Lawrence'ın yazdıklarının gerçekliğini canlandırmaya çalışıyorduk.

Samimiyet koordinatörü, #MeToo hareketinin ardından kadın oyuncuları korumak için anaakım film setlerinde standart bir figür haline geldi.

Bean bunun doğruluğunu kabul ederek şöyle söyledi:

Sanırım bu aktrise bağlı.

Netflix dizisi Snowpiercer'da bir kadın oyuncuyla çıplak oldukları, hiç yayımlanmamış bir sahneye değinen Bean, "Onun müzikal kabare geçmişi vardı, bu yüzden her şeye hazırdı" diye ekledi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU