Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'i hedef aldı: Bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru uyuşturucuya yer yoktur

Erdoğan "Sen önce kendi kadronun içinde bu uyuşturucuları alanları düşün. Sen kimlerle yol yürüdüğünün farkında mısın. Haddini bileceksin. AK Parti iktidarının sulu kuru uyuşturucuyla mücadelesini inkar etmeyeceksin" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmit Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen "TOKİ Konutları, KYK Yurtları, Büyükşehir Belediyesi Yatırımları ve Fabrikaları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

Konuşmasında isim vermeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan Erdoğan "Yavru muhalefetten bir tanesi aynı zamanda Kocaeli milletvekili. Geçenlerde bir açıklaması oldu. 20 yıllık iktidarımızda biz gerekeni yapmamışız diyor. Hanımefendi önce şunu bileceksin. Bizim iktidarımızda ne sulu ne kuru uyuşturucuya yer yoktur. Sen Tayyip Erdoğan'ın bu noktada iyi bilirsin. Nasıl oluyor da sen bunu konuşuyorsun. Bunların hepsiyle gerekli biz mücadeleyi verdik veriyoruz ve vereceğiz. Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanımızın verdiği mücadele kabinemizin verdiği mücadele bilinen bir gerçektir" diye konuştu.

"Haddini bileceksin"

Erdoğan şöyle devam etti:

Sen önce kendi kadronun içinde bu uyuşturucuları alanları düşün. Sen kimlerle yol yürüdüğünün farkında mısın. Haddini bileceksin. AK Parti iktidarının sulu kuru uyuşturucuyla mücadelesini inkar etmeyeceksin. Bizim kitabımızda uyuşturucuya yer yoktur. Ama hanımefendi sen kendi çatının altındakini düşün. Bizim mücadelemiz nettir. Darbe girişimleri dahil her yönetimi denediler.

"Hangisi küresel mücadeleden çıkarabilir"

Açıklamalarında seçimlere de değinen Erdoğan "2023'ten zaferle çıkacağız. Onlar husumet çıtası yükselttikçe biz de mücadele çıtasını yükselttik. Bu tezgahlar gizli kuruluyordu, sonra pervasızlaştılar. Ülkemizi mahvetme niyetlerini ifade etmeye başladılar" ifadesini kullandı.

Erdoğan şunları kaydetti:

2018'de ekonomimize yapılan saldırı böyle başladı. Ülkenin yönetiminde darbeyle başaramadıkları değişimi, 2023'te sandıkta değiştirme planını açıkça anlatmışlardı. Buradan sesleniyorum, 2023 Haziran'ı gelip çattığında adaylara şu gözle bakın. Bu isimlerden hangisi ülkenin başına geldiğinde dönemsel sorunları çözebilir. Hangisi küresel mücadeleden çıkarabilir. Gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmamızı sağlayabilir. Her vatandaşımdan bu soruları cevaplayıp, doğru tercihi yapmasını bekliyorum.

Erdoğan'ı dinlemeye gelenlere sıcaktan etkilenmemeleri için yapılan sistemle su püskürtüldü.

Akşener'den yanıt: Kürsü şovlarını bırak, Süleyman Soylu’dan bu sözlerin hesabını sor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “İktidarımızda ne sulu ne kuru uyuşturucuya yer yok” sözlerine tepki gösterdi. Akşener, Erdoğan’ın açıklamasının yer aldığı haberi sosyal medya hesabında paylaştı ve şu açıklamayı yaptı:

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin 2016’ya kadar uyuşturucuyla mücadele etmediğini ben değil, senin bakanın söyledi. Madem suluyla kuruyla işin olmaz, madem bu konuda çok hassassın; o zaman kürsü şovlarını bırak, Süleyman Soylu’dan bu sözlerin hesabını sor.

Meral Akşener ne demişti?

İYİ Parti Genel Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nca 28 Temmuz'da düzenlenen 'Anlat İstanbul' programında Türkiye'de uyuşturucu kullanımının yaygınlığına dikkat çekerek "Bunu gördüğün, anladığın andan itibaren; görevini yapmak zorundasın, polemik yapamazsın. Bir ülkede uyuşturucu ucuzsa, bilin ki her şey tatildir" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener şunları kaydetmişti:

Bir ülkede uyuşturucu pahalıysa bilin ki görev yerine getirilmektedir. 100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede, o zaman bu uyuşturucu ucuz demektir, ve bu ülkenin içine giriyor demektir ve bazıları da görevini yerine getirmiyor demektir.

Akşener dün paylaştığı videoda ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir paylaşamına yanıt vererek "Soylu diyor ki 2016'da 15 temmuz sonrası başladı. Peki AK Parti ktidarı 20022de başladı değil mi? Sayın cumhurbaşkanımız o zaman başbakan mıydı? Evet. demek ki bütün o süreç içerisinde Soylu'nun iddiasına göre uyuşturucu mücadelesini bu arkadaşlar yapmamış. Şimdi ben Erdoğan'a soruyorum; Soylu'nun dedikleri doğru mudur?" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in milletvekili sıfatı bulunmuyor.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU