İBB: İstanbul'un çevre düzeni planı yeniden ele alınacak, öncelik Kuzey Ormanları ve Taksim

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün İstanbul kent planlamasına dair açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: Portfoliobox

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, Mediascope TV'den Fırat Fıstık'a İstanbul’da kent planlaması ile ilgili dair planlarını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta göreve başlayan Akgün, Taksim Meydanı için bir kentsel tasarım yapıp Başkan Ekrem İmamoğlu'na sunacaklarını ve süreci şeffaf şekilde yürüteceklerini belirtti.

Akgün İstanbul’un halihazırdaki çevre düzeni planının bilimsel ve katılımcı şekilde tekrar ele alınacağını belirtti:

Paydaşlarla görüşerek kamuoyuna duyurarak İstanbul’a bir yön vermemiz lazım. İstanbul’un nereye gittiğini, özellikle doğal alanların ne şekilde korunacağına dair belirsizliği hızla ortadan kaldırmamız lazım. Temel prensiplerimiz, kamu yararı, doğal alanları korumak.

Kuzey Ormanları ve Taksim Meydanı

Akgün, İstanbul Havalimanı’nın yapılmasının ardından Kuzey Ormanları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu:

Kuzey Ormanları İstanbul’un akciğeri. İstanbul yaşayabilecekse kesinlikle korunması gereken alanlar. Çeşitli yatırımlar yapıldı zaten buraya dair, biz şimdi oturup bu orman alanlarımızı nasıl koruyabiliriz diye bir planlama çalışmasını yürüteceğiz. Her adımdan akademik camianın ve vatandaşın bilgisi olacak.

Akgün, Taksim Meydanı’nın düzenlenmesiyle ilgili “Önemli bir alan ve vatandaştan şu anki düzenlemesine dair çeşitli şikayetler var. Ciddi bir tarihsel kimlik. Nasıl korunacak ve nasıl tasarlanması gerekiyor konularına dair de bir yöntem belirleyeceğiz. Bunu da yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Şunun ipucunu verebilirim: bir kentsel tasarımı yapıp sunmayacağız. Bu süreci de şeffaf şekilde yürüteceğiz” dedi.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU