Çekimleri çoktan tamamlanan 90 milyon dolarlık Batgirl rafa kaldırıldı

Yönetmenler karara hazırlıksız yakalandı

Geçen haftalarda gösterimi ertelenen Batgirl için yeni bir tarih belirlenmemesi, filmin geleceği hakkında şüphelere sebep olmuştu (Warner Bros.)

DC evreninin merakla beklenen yeni filmi Batgirl'ün çekimleri bitmesine ve post prodüksiyon aşamasında olmasına rağmen gösterime girmeyeceği duyuruldu.

KOVİD-19 sürecindeki aksamalarla maliyeti 90 milyon dolara yükselen yapımın rafa kaldırılması, Hollywood dünyasında şok etkisi yarattı.

Leslie Grace'in Batgirl'ü canlandıracağı filmde Michael Keaton da Batman olarak geri dönecekti. Grace, proje hakkındaki heyecanını ve Keaton gibi usta aktörlerle çalışmanın ne kadar önemli olduğunu pek çok söyleşisinde dile getirmişti.

Warner Bros. ve Discovery'nin birleşmesi pek çok yapımın kaderini değiştirdi

Filmin ilk olarak 2022'de Warner Bros. himayesindeki HBO Max ekranlarında gösterime girmesi planlanıyordu. 8 Nisan 2022'de Warner Bros.'un Discovery'yle birleşmesinin ardından yeni şirket film ve dizi gösterimlerinde strateji değişikliğine gitti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollywood Reporter'a göre Warner Bros. Discovery'nin başına geçen David Zaslav, maliyeti düşürmeyi önceliklendirip kârı arttırmak için DC filmlerini streaming platformları yerine büyük sinema ekranlarına uygun çekmek istiyor.

Bu, daha önce büyük gişe filmlerini sinemayla birlikte platformlarda da yayına sokan Warner Bros.'un stratejisinde büyük bir değişiklik.

Bu sebeple odak grubundan iyi puan almayan Batgirl'ün ek çekimlerle maliyetini daha da arttırmak yerine tamamen rafa kaldırılması tercih edildi.

Yönetmenler de karara hazırlıksız yakalandı

Filmin yönetmenleri Adil El Arbi ve Bilall Fallah, Twitter'dan bir açıklama yaparak karar karşısındaki üzgünlüklerini dile getirdi.
 


Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bu haber karşısında çok üzüldük ve şoke olduk. Hâlâ inanamıyoruz. Yönetmenler olarak, işimizin izleyiciyle buluşması çok kritik ve film bitmiş olmanın çok ötesindeyken, dünyanın dört bir yanındaki hayranların yapımın son halini görmesini isterdik. İnşallah bir gün bu da olur.

HBO Max, platform için özel olarak yapılan en az 6 Warner Bros. yapımını daha içerik kataloğundan kaldırdı.

Bu yapımların şimdilik listesi şöyle:

  • Cole Sprouse ve Zach Braff'in oynadığı Moonshot, 
  • Melissa McCarthy'nin oynadığı Superintelligence, 
  • The Witches'ın 2020'deki yeni versiyonu, 
  • Seth Rogen'ın oynadığı An American Picle
  • Anne Hathaway'in oynadığı Locked Down
  • Sundance Film Festivali'nde öne çıkan Charm City Kings

IndieWire'a konuşan bir uzman, HBO Max ve Discovery+'ın birleşerek tek bir talebe bağlı içerik sunan platforma dönüşmeyi hedefliyor olabileceğini belirtti.

 

Independent Türkçe, Variety, Collider, Screen Rant, IndieWire

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU