Karamollaoğlu: Öğretmenlik zaten belli başına bir uzmanlık alanı; girecekleri sınavda neyi ispat etmeleri isteniyor?

Saadet lideri, “Öğrencilerimizi yanlış sınav sistemleri ile yoran bu anlayış, şimdi de öğretmenlerimizin enerjisini tüketiyor!” dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, öğretmenliğin zaten bir uzmanlık alanı olduğunu ifade ederek, “Yaz tatilinde saatlerce video izleyerek girecekleri bir sınavda neyi ispat etmeleri isteniyor?” tepkisini gösterdi.

Sosyal medya hesabından, “Atanamayan öğretmen’, ‘sözleşmeli öğretmen’ gibi birçok ayrıma tutulan öğretmenlerimiz şimdi de ‘uzman’ ve ‘başöğretmen’ gibi sıfatlarla ayrıştırılıyor” diyen Karamollaoğlu, “Zaten öğrencilerimizi yanlış sınav sistemleri ile yoran bu anlayış, şimdi de öğretmenlerimizin enerjisini tüketiyor!” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saadet lideri şöyle devam etti:

Öğretmenlik, zaten belli başına bir uzmanlık alanıdır. Yaz tatilinde saatlerce video izleyerek girecekleri bir sınavda neyi ispat etmeleri isteniyor? Biz tüm bu ayrımları kaldıracak; öğretmenliğin itibarını yeniden kazandıracak ve öğretmenlerimizin haklarını eksiksiz vereceğiz.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın uzman öğretmen ve başöğretmenlik için sınav düzenleme kararını öğretmenler tarafından sosyal medyada tepkiyle karşılanmıştı.

Muhalefetten sınava karşı tepkiler de gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU