Kılıçdaroğlu: 5'li çete "Bay Kemal bizimle görüşür mü" diye aracı koyuyor, görüşmem

"Beşli çetelerin bir köprüsüne 35 milyar dolar garanti veriyorlar. Ben o paraların tamamını söke söke alacağım"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “5’li çete” olarak nitelendirdiği Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu'nun kendisi ile görüşmek için aracı yolladıklarını ifade etti ve “Görüşmem” dedi.

CHP lideri, partisinin Erzurum'da düzenlenen grup toplantısında konuştu.

"Kimsenin onuruyla oynamadan göndereceğiz"

"Sığınmacıları davulla, zurnayla ülkelerine göndereceklerini" bir kez daha dile getiren CHP lideri, şunları kaydetti:

Türkiye olarak yaşadığımız sorunlar var. Bütün komşularımızla kavgalıyız. Niye? Ömrü savaş meydanlarında geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, barışın ne kadar değerli olduğunu görmüş. Kan, acı görmüş. Savaşın acımasızlığını görmüş. 'Barıştan daha değerli bir şey yoktur' demiş. Bütün komşularımızla neden kavga ediyoruz? Erzurumlu kardeşlerim unutmayın. Suriye'de namaz kılacaklardı değil mi? Onlar Suriye'ye gitmeden 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Resmi sayı bu gerçek sayıyı kimse bilmiyor. Hiç kimse endişe etmesin. Irkçılık yapmadan, kimsenin onuruyla oynamadan kendi ülkelerine Allah'ın izni, sizlerin taktiri ile davulla zurnayla göndereceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yemezler efendim"

Kılıçdaroğlu, "5'li çete" dediği şirketler grubuna da şu ifadelerle seslendi:

Beşli çetelerin bir köprüsüne 35 milyar dolar garanti veriyorlar. Ben o paraların tamamını söke söke alacağım. Öyle Londra'daki mahkemelere gidecekler... Mahkemeyi ister Londra'ya ister Papua Yeni Gine'ye ister Japonya'ya götür ben o paraları söke söke alacağım. Bizin meşhur bir barajınız vardı. 13-14 senedir yapamadılar. Yapamazlar, bunlar beşli çeteye hizmet ediyorlar. Beşli çete aracı koyuyor 'Bizimle görüşür mü?' diye. Yemezler efendim, görüşmem.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU