Suriye sınırına yürümesi engellenen Ümit Özdağ: Bu sürecin sonucu Süleyman Soylu'nun yargılanması olacak

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ "Zafer Partisi olarak Süleyman Soylu’nun hukuksuz talimatları karşısında geri adım atmayacağız. Bu sürecin sonucu Süleyman Soylu'nun mahkemede yargılanması olacak" diye konuştu

Fotoğraflar: AA Kolaj: Independent Türkçe

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Kilis ziyareti sırasında Suriye sınırında basın açıklaması yapmak istedi. 

Geçiş izni talep eden güvenlik güçleriyle Özdağ arasında tartışma yaşandı.

Suriye sınırına yürümekte ısrar eden Ümit Özdağ'a Suriye Görev Gücü Genel Koordinatörü olduğunu açıklayan bir emniyet mensubu eşlik etti.

T24'te yer alan habere göre; sınır kapısında gözlemlerde bulunarak görevlilere sorularını yönelten Özdağ, ardından partililerin yanına geri dönerek burada bir basın açıklaması yaptı. Özdağ açıklamasında "Zafer Partisi olarak Süleyman Soylu’nun hukuksuz talimatları karşısında geri adım atmayacağız. Bu sürecin sonucu Süleyman Soylu'nun mahkemede yargılanması olacak" ifadelerine yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ şunları kaydetti:

Biraz önce gördüğünüz gibi Kilis’ten Öncüpınar Sınır Kapısı’na giderken polis tarafından durdurulduk. İzinsiz gidemeyeceğimiz ifade edildi. Değişik güvenlik gerekçeleriyle böyle bir uygulama yaptıklarını söylediler. Ancak Suriye tarafına geçme izni olan araçların geçebileceği söylendi. Bizi durduran emniyet güçlerinin başında Kilis Emniyet Müdürü vardı. Kendisini önceden tanırım çünkü polis akademisinde iki dersine girdim. Sevdiğim bir öğrenciydi. Gayet nazik davrandılar. Ama yapmış oldukları uygulamanın hukukta yeri olmadığı açık. Biz de sayın bakanım Şükrü Sina Beyle gerekirse yürüyerek sınıra gideceğimizi ifade edince Kilis Emniyet Müdürü ben sizi aracımla götüreyim dedi. Diğer arkadaşlarımız burada bizi beklerken biz Öncüpınar Sınır Kapısı’na gittik, orada gözlemlerde bulunduk ve geri döndük.

Açık olan husus şu. Suç işleri bakanı Süleyman Soylu’nun Zafer Partisi’ne yönelik hukuk dışı uygulamaları devam ediyor. Polise ve jandarmaya uygulaması suç olan emirler veriyor. Kilis Emniyet Müdürü iyi bir polisi, hukukun ne olduğunu biliyor. Burada yapılan uygulamanın da hukuk dışı olduğunu, bir parlamenteri Türkiye toprakları üzer4inde herhangi bir yere gitmekten alıkoyamayacağını biliyor. Fakat buna rağmen üzerinde böyle bir baskı var. O baskıyı şık bir şekilde kırmanın yolunu buldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Zafer Partisi olarak Süleyman Soylu’nun hukuksuz talimatları karşısında geri adım atmayacağız. Bu sürecin sonucu Süleyman Soylu'nun mahkemede yargılanması olacak.

"Gerekirse eve kitleyin"

Diğer yandan Özdağ Kilis'te yaptığı açıklamada "Bu ülkede 10 milyonu aşan sığınmacı var. Sığınmacıları yollayacak 1 tek parti var. O da Zafer Partisi. Türk gençliğinin büyük bir desteği var. Benle fotoğraf çektirmeye geliyorlar nereye gitsem. Ben de onlara şöyle söylüyorum, annenizi ve babanızı da Zafer Partisine oy vermeye ikna edin, ikna olmuyorlarsa seçim günü eve kilitleyin. Oy kullanmasınlar" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU