Buzz Aldrin'in Ay'da giydiği ceket 2,8 milyon dolara satıldı

Aldrin'in Apollo 11'in kumanda modülü Columbia'da giydiği, ateşe dayanıklı bir malzemeden üretilen bu ceket, 1969 uzay görevinden satılan tek kıyafet

Üzerinde ABD bayrağı ve NASA logosu bulunan ceket, İngiliz merkezli müzayede şirketi Sotheby tarafından satıldı / Fotoğraf: AP

Ay'a ayak basan ikinci astronot Buzz Aldrin'in Apollo 11 görevinde giydiği ceket, New York'taki bir müzayede de de 2,8 milyon dolara alıcı buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBC'nin haberine göre, üzerinde ABD bayrağı ve NASA logosu bulunan ceket, İngiliz merkezli müzayede şirketi Sotheby tarafından satıldı.

Böylelikle, ceket New York'taki bir müzayedede satılan en değerli Amerikan uzay eseri oldu.

Sotheby yetkilileri, ceketin kimliği belirsiz bir teklif sahibine gitmeden önce fiyat belirleme aşamasının 10 dakika sürdüğünü belirtti.

Müzayedeyi 650 milyon kişi izledi

Ceketin 2,8 milyon dolara satılma anını dünyanın dört bir yanından 650 milyon kişinin izlediği bildirildi.

Aldrin'in Apollo 11'in kumanda modülü Columbia'da giydiği, ateşe dayanıklı bir malzemeden üretilen bu ceket, 1969 uzay görevinden satılan tek kıyafet.

Müzayedede, içinde bozuk bir devre kesici anahtar ve siyah keçeli kalemin de bulunduğu 92 yaşındaki astronota ait toplam 69 kişisel eşya sergilendi. Kişisel koleksiyondaki parçalar toplam 8,2 milyon dolara satıldı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU