Yapıcıoğlu: İslami bir toplum oluşturma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz

"Şeyh Said’i Palevi’nin memleketinden, Sait Şahin’in oğlunun düğününden dost düşman herkese ilan ediyoruz; şakiler var oldukça, Saitler devam edecektir"

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin eski Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin'in oğlunun Elazığ'daki düğününe katılarak burada bir konuşma yaptı / Fotoğraf: HÜDA PAR

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin eski Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin'in oğlunun Elazığ'daki düğününe katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elazığ'ın Palu ilçesinde özel bir düğün salonunda çok sayıda davetlinin katıldığı düğünde konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "Şeyh Said'i Palevi'nin memleketinden, Sait Şahin'in oğlunun düğününden dost düşman herkese ilan ediyoruz; şakiler var oldukça, Saitler devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına düğüne katılanları selamlayarak başlayan Yapıcıoğlu, "Bizler Rabbimizin emrine boyun eğmiş, hayatını O'na göre tanzim etmeye çalışan iki dünyalı insanlar; bugün bu dünyada iki gencimizi bir araya getirerek onların nikâhını duyurmak üzere toplandık. Polat ve Şahin aileleri arasındaki bu akrabalık mübarek olsun. Rumeysa kızımız ile Muhammed Cihan evladımızı evlendiriyoruz. Darısı bütün bekârlarımızın başına" dedi.

"İnşallah İslami bir toplum oluşturma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz"

Aile mefhumunu yok etmeye çalışanların çaba sarf ettiklerini söyleyen Yapıcıoğlu, Sait Şahin'in zulmen uzak diyarlara sürülmesinin de bu ifsat çalışmalarından biri olduğunu belirterek, "Evet, iki dünyalıyız dedik. Bu dünyanın ahiretin tarlası olduğu bilinciyle yaşıyoruz. İfsat edenler aileyi yıkmaya, toplumu parçalamaya azmetmişler bu yolda yürüyorlar, çaba sarf ediyorlar. Bugün çok isterdik ki Sait Hocamız da aramızda olsaydı. Aileyi parçalamanın farklı yolları vardır. Bu yollardan bir tanesi de zulmen Muhterem Sait Şahin kardeşimizi buradan uzak diyarlara sürdüler. Ama olsun; biz yine güleceğiz, eğleneceğiz, halay çekeceğiz. Biz yine yeni aileler kuracağız Allah'ın izniyle. Ve o ailelerle toplumu oluşturacağız. İnşallah bugün temeli İslam olan, takva ve muhabbet olan yeni bir aile kuruluyor. Biz bu ailelerin sayısını artırarak inşallah İslami bir toplum oluşturma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Şakiler var oldukça Saitler devam edecektir"

"Şakiler var oldukça Saitler devam edecektir" diyen Yapıcıoğlu, konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

Birileri ifsat etmeyi kafasına koymuştur. Bizim işimiz; ıslah etmektir, düzeltmektir, iyiliği yaymaktır. İnşallah bugün bu iyilik halkasına yeni bir halka ilave etmek üzere buradayız. Keşke Sait Hocam da aramızda olsaydı, yakından bu kalabalığı, bu güzide topluluğu görebilseydi. Bugün kendisiyle telefonda görüştük ve literatürümüze yeni bir kavram ilave ettiler. ‘Gıyabi cenaze namazı olurda gıyabi düğün olmaz mı?' diye. Şeyh Said'i Palevi'nin memleketinden Sait hocamızın oğlunun düğününden dost düşman herkese ilan ediyoruz, şakiler var oldukça Saitler devam edecektir. Ve inşallah saadet dünyasını tuğla tuğla öreceğiz, muhkem bir hale getireceğiz inşallah

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU