HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan DBP'li Aydeniz'e destek: Halkların iradesine saygı duyun

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun HDP veya HDP milletvekilleri hakkında hazırlanan ya da ortaya atılan bütün iddialara yönelik hep aynı kararı aldığını kaydetti

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Yarın TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunun, partilerinin bileşenlerinden olan DBP'nin Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili toplanacağını kaydeden Buldan komisyondan çıkacak sonucu tahmin edebildiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komisyonların HDP veya HDP milletvekilleri hakkında hazırlanan ya da ortaya atılan bütün iddialara yönelik hep aynı kararı aldığını öne süren Buldan, "Dolayısıyla yarın da bir kez daha Türkiye’nin demokrasisine, adaletine ve vicdanlarına ters bir kararın çıkacağını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Buldan, yarın yapılacak toplantının demokratik siyasete bir darbe niteliğinde olacağını savunarak, "Hem partim, hem arkadaşlarım adına, yarın toplanacak olan komisyona bir çağrı yapmak istiyorum; Parlamentonun iradesine saygı duyun, halkların iradesine saygı duyun. Diyarbakır halkının seçmiş olduğu milletvekili olan Salihe Aydeniz'in iradesine saygı duyun." diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Aydeniz'in yanında, onun dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanmasının ise karşısında olduklarını söyledi.

Ne olmuştu?

DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz hakkında Kadıköy'de düzenlenen Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığı iddiasıyla yapılmak istenen Gemlik Yürüyüşü sırasında polis memuruna yumruk attığı gerekçesiyle fezleke hazırlanmıştı.

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU