DSÖ'nün uyarısının ardından AB maymun çiçeği aşısına satış izni verdi

Avrupa Komisyonu virüse karşı geliştirilen Imvanex aşısına satış izni verdi

Fotoğraf: Bavarian Nordic

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) hızla yayılan maymun çiçeği virüsünü dünya genelinde acil durum ilan etmesinin ardından Avrupa Komisyonu virüse karşı geliştirilen Imvanex aşısına satış izni verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya Sağlık Örgütü Cumartesi günü aldığı kararla, maymun çiçeği virüsü salgınını halk sağlığı açısından uluslararası endişe verici acil durum olarak tanımlamıştı. Kuruluşun bu nitelemede bulunması salgına karşı eşgüdümle müdahalede bulunulmasını kolaylaştırıyor.

Danimarka merkezli biyoteknoloji şirketi Bavarian Nordic BAVA.CO tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Avrupa Komisyonu, Imvanex aşısının maymun çiçeği virüsüne karşı etkili aşı olarak satışına dün itibarıyla izin verdi. AB daha önce aşının sadece çiçek hastalığına karşı kullanılmasına izin veriyordu.

ABD ve Kanada ise aşının maymun çiçeği virüsüne karşı kullanılması için daha önce izin vermişti.

Hisseler 3 ayda yüzde 122 prim yaptı

Bavarian Nordic'in CEO'su Paul Chaplin, "Onaylı bir aşının varlığı ülkelerin yeni çıkan hastalıklarla mücadelede hazırlık seviyesini artırabilir. Ancak bu sadece yatırım yapılması ve biyolojik hazırlık için yapısal planlama ile sağlanabilir" dedi.

Bavarian Nordic hisseleri maymun virüsü çiçeği aşısına olan talebin yarattığı beklentiyle geçen üç ayda yüzde 122 yükseldi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU