Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Rusya ile olan anlaşmanın imzalanan kağıda bile değmez olduğu aşikârdır

Rusya'nın Odessa'yı bombalamasına tepki gösteren Bodnar, "Rusya devletten çok terör devletidir" dedi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar / Fotoğraf: AA

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşmasından 24 saat geçmeden Odessa'yı bombalamasına işaret ederek, "Rusya ile olan anlaşmanın imzalanan kağıda bile değmez olduğu aşikardır" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)



Büyükelçi Bodnar, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için İstanbul'da imzalanan anlaşmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bodnar, "Rusya ile olan anlaşmanın imzalanan kağıda bile değmez olduğu aşikardır. Rusya’nın BM ve Türkiye’ye verdiği taahhütlerin sorgulanması için 24 saat bile geçmedi. Rusya devletten çok terör devletidir" açıklamasında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da, Rusya'nın Odessa'ya füze atmasını, "Dün, Ukrayna'nın denizden tahıl ihraç etmesi üzerine anlaşıldı. Bugün Ruslar Odessa Limanı'nı vuruyor. Bu Rus diplomatik dikotomisi" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya: Ukrayna’da toplam 4 bin 146 tank ve zırhlı araç imha ettik

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, savaşın başlamasından bu yana Ukrayna ordusuna ait 4 bin 146 tank ve zırhlı aracın imha edildiğini söyledi.

Son 24 saatte Donetsk bölgesinde Ukrayna ordusuna ait 12 yönetim merkezi ile 4 mühimmat deposunun vurulduğunu kaydeden Konaşenkov, 11 insansız hava aracının Rus hava savunma sistemlerince düşürüldüğünü kaydetti.

 

AA, T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU