Twitter, İran haber ajanslarının hesaplarını askıya aldı

Twitter'ın İran kararı, İngiliz petrol tankerine İran Devrim Muhafızları tarafından el konulmasının ardından geldi

Twitter, mayıs ayının başından bu yana İran’dan 2 bin 800 sahte hesaba erişim engeli getirmişti / Fotoğraf: PixaBay

Tesnim haber ajansının aktardığına göre Twitter, İran’ın resmi haber ajansı IRNA ve yarı resmi Mehr Haber Ajansı da dahil olmak üzere Farsça paylaşım yapan bazı haber ajanslarının hesaplarını askıya aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter tarafından yapılan açıklamada, İran'ın resmi haber ajansı IRNA ve yarı resmi Mehr Haber Ajansının Farsça hesaplarının askıya alındığı aktarıldı.

Mehr Haber Ajansı'ndan yapılan açıklamada, İngiliz petrol tankerine Hürmüz Boğazı'nda İran Devrim Muhafızları tarafından el konulmasının ardından Twitter'ın Mehr Haber Ajansı'nın ve Farsça yayın yapan bazı haber ajanslarının hesaplarını askıya aldığı belirtildi.

Twitter'daki bir yetkili, AFP'nin bir sorusuna cevap olarak, bu hesapların Bahai topluluğunun medya tarafından sistematik olarak hedeflenmesi ile askıya alındığını doğruladı. 

Twitter, mayıs ayının başından bu yana İran’dan 2 bin 800 sahte hesaba erişim engeli getirmişti.

Facebook ve Twitter, geçtiğimiz mayıs ayında, İran tarafından yanıltıcı bilgilerin yayınlanmasıyla bağlantılı hesapların kaldırıldığını açıklamıştı.

Facebook, sitenin 51 hesabını ve 36 sayfasını sildiğini, ayrıca "Instagram" uygulamasından da 7 grubun ve 3 hesabın silindiğini açıkladı.

İran'da bu hesapların yanıltıcı bilgilerin yayılmasını sağladığı ve bu sayfaların 21 binin üzerinde takipçisi olduğun ifade edildi.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU