Selvi: Demirtaş'ın tehlikeli oyunu

“Demirtaş, burada bildiğimiz kurnazlığını yapıyor. PKK ile devleti eşitliyor. Sonra da Türk soluna, ‘Bakın, ben PKK silah bırakmalı dedim’ diye selam çakıyor”

Fotoğraf: Reuters

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, cezaevinde bulunan ve son olarak “PKK silah bırakmalı” şeklinde açıklaması gündem olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısının “Demirtaş’ın tehlikeli oyunu” başlıklı kısmında eski HDP liderinin “Devlet de PKK da sorunu artık şiddet zemininin dışına çıkarmak zorundadır” şeklindeki ifadesinin tehlikeli olduğu görüşünü dile getirerek şunları yazdı:

Bu ne demek? PKK ile devleti eşitlemek demek. Türkiye Cumhuriyeti devleti, PKK terör örgütüyle eşit mi? Biri adı üstünde devlet. Diğeri adı üstünde terör örgütü.

Selvi, yazısının devamında şu görüşlerini savundu:

PKK’nın kanlı bir eylemi olduğunda HDP’liler tüm terör eylemlerini kınıyoruz diye açıklama yaparlar ya, tüm taraflar silah bırakmalı derler ya. O PKK ile devleti eşitlemek demektir. PKK’ya selam çakmak anlamına gelir. Kandil’e sadece PKK’ya silah bırak demiyoruz, devleti de silah bırakmaya çağırıyoruz mesajını vermektir. Demirtaş, burada bildiğimiz kurnazlığını yapıyor. PKK ile devleti eşitliyor. Sonra da Türk soluna, ‘Bakın, ben PKK silah bırakmalı dedim’ diye selam çakıyor.

Peki niye şimdi yapıyor? Amacı ne? Murat Sabuncu cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını soruyor. Çünkü Demirtaş’ın PKK terör örgütünün propagandasını yapmaktan dolayı kesinleşmiş 4 yıl 8 ay hapis cezası var. Demirtaş, “Ben aday olmaya yukarıda belirttiğim çerçevede hazırım” diyor. Amacı o. PKK’yı silah bırakma çağrısını yapmasının maksadı da o. HDP’ye ve 6’lı masaya ben cumhurbaşkanı adayıyım mesajını veriyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU