Stranger Things yıldızı, Will'le ilgili şüpheleri nihayet doğruladı

"Gerçek bir karakteri, gerçek bir süreci ve gerçek zorlukları yazıyorlar ve bunu çok iyi yapıyorlar"

Stranger Things'in çocukları büyüdükçe karakterler daha derin işleniyor (Netflix)

Stranger Things yıldızı Noah Schnapp, izleyicilerin tahminlerini doğrulayarak dizideki karakteri Will Byers’ın gey olduğunu söyledi. 

Variety’ye konuşan Schnapp, Will’in gey olduğunun ipuçlarının popüler Netflix dizisinin daha ilk sezonunda verildiğini belirtti ve “yüzde 100 Mike’a aşık” diye ekledi. İzleyicilerin kendisine gelip karakterle ilişki kurabildiklerini söylediklerini aktaran Schnapp, Will’in cinsel yöneliminin olay örgüsündeki yavaş ilerleyişinin “güzel işlendiğini” ifade etti.

Will’in yakın arkadaşı Mike’a karşı hislerinin dizi ilerledikçe güçlendiğinin belli edilmeye çalışıldığını söyleyen Schnapp şu ifadeleri kullandı:

Açıkçası 1. sezonda ipucu verilmişti: Durum az çok hep ortadaydı ama Will arkadaşlarından daha yavaş mı büyüdüğünden mi tam bilemiyorsunuz. Artık büyüdüğü için bunu daha gerçek, daha görünür yaptılar. Will yüzde 100 gey ve Mike’ı seviyor. Ama öncesinde yavaş bir olay örgüsü vardı. Bence çok güzel işlendi çünkü bir karakteri birdenbire gey yapmak çok kolay.

Schnapp sözlerini şöyle sürdürdü:

Paris’teyken 40 yaşında bir adam bana gelip ‘Vay be, Will karakteri bana çok iyi hissettirdi, karakterle kendimi ilişkilendirdim. Çocukken ben de tam olarak böyle hissetmiştim’ dedi. Bunu duymak beni o kadar mutlu etti ki. Gerçek bir karakteri, gerçek bir süreci ve gerçek zorlukları yazıyorlar ve bunu çok iyi yapıyorlar.

Schnapp ayrıca Will’in 2. sezonda Mike, Eleven’dan hoşlanmaya başladığından beri kıskançlık hissettiğini de doğruladı. Will’in bodrumda sadece Dungeons and Dragons oynadıkları basit zamanları özlediğini ama herkesin büyüdüğünü kabul etmesi gerektiğini ekledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin izleyicileri yıllardır Will’in gey olduğuyla ilgili tahmin yürütüyordu. Will’in cinsel yönelimi hakkında net bir kelime kullanılmamış olsa da dizinin 4. sezonunda Mike’tan hoşlandığının ima edildiği sahneler yer aldı. Abisi Jonathan’ın “Ne olursa olsun yanında olacağım” dediği sahnede Will’in duygulanması pek çok izleyici tarafından “açılma anı” olarak yorumlandı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, We Got This Covered, Variety

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU