Prens Harry, BM'de konuşacak

Çift, New York'ta BM'yi ziyaret ederek platin jübileden sonra ilk kez halk karşısına çıkmış olacak

(AFP)

Prens Harry ve Meghan Markle'ın gelecek hafta New York'a dönerek Birleşmiş Milletler etkinliğine katılması bekleniyor.

Sussex Dükü, Uluslararası Nelson Mandela Günü olarak da bilinen 18 Temmuz'da BM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacak. Prens Harry'nin konuşmasında iklim değişikliğinin etkilerine ve küresel açlığa değineceği bildirildi.

Bir BM sözcüsü Daily Mail'e yaptığı açıklamada, "Güney Afrika Misyonu, pazartesi düzenlenen anma törenine Dük ve Düşes'in katılımını doğruladı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmayı Prens Harry yapacak olsa da Meghan Markle da onu desteklemek için New York'a gidecek. Böylelikle çift, geçen ay Birleşik Krallık Kraliçesi'nin platin jübile kutlamalarına pek dikkat çekmeden katılmalarından beri halkın karşısına ilk kez çıkacak.

Çift en son Eylül 2021'de Kaliforniya'dan New York'a seyahat etmiş, Prens Harry ve Meghan Markle, Central Park'taki Global Citizen Live konserinde aşı eşitliği hakkında farkındalık yaratmıştı. İkili, Dünya Ticaret Merkezi'ni de ziyaret edip BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina Mohammed'le bir araya gelmişti.

Sussex Dükü ve Düşesi, 2020'de kraliyet görevlerinden ayrılmadan önce oğulları Archie Harrison'la birlikte, ilk resmi aile gezilerinde 2019'da Güney Afrika'yı ziyaret etmişti. Ziyaretleri sırasında çift, Nelson Mandela'nın dul eşi Graça Machel'le bir araya gelmişti.

Prens Harry'nin annesi Prenses Diana, ölmeden sadece beş ay önce, Mart 1997'de eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı'yla tanışmıştı.

2009'dan bu yana Birleşmiş Milletler, Nelson Mandela'nın mirasını her yıl 18 Temmuz'daki doğum gününde Uluslararası Nelson Mandela Günü'nü kutlayarak anıyor.

The Independent, yorum için Prens Harry ve Meghan Markle'ın temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU