Stranger Things 5. sezon: Duffer kardeşler, hayranların son bölümlere yönelik umutlarını kırdı

Dizinin yaratıcıları, izleyicilerden gelen istek yağmurunun ardından itirafta bulundu

Stranger Things'in yazarları 4. sezonda kimin öleceğine nasıl karar verdiklerini açıkladı.

4. sezon, 1 Temmuz Cuma günü yayımlanan ikinci kısım bölümleriyle yakın zaman önce sona erdi.

Milyonlarca seyirci, Netflix'te rekor üstüne rekor kırarak başarısını sürdüren dizinin yeni bölümlerini izliyor.

Gerçi bölümler biraz üzüntü getirdi. Şimdi de dizinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer karakter öldürme mantığını detaylandırırken hayranlarının umutlarını kırdı.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Final bölümünde, diziye 4. sezonun ilk bölümünde giren Eddie Munson öldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Joseph Quinn tarafından canlandırılan Eddie, Hawkins'i kurtarmak için kendini feda etti. Ancak Hawkins sakinlerinin onun bir katil olduğuna inanıp hayatını ölüme giderken kabusa çevirmesi, fedakarlığının acımasız ironisi oldu.

Final bölümünün yayımlanmasından beri hayranlar, Eddie'nin 5. sezonda büyük bir geri dönüş yapmasını talep ediyor. Ancak Happy Sad Confused podcast'ine verdikleri yeni bir röportajda Duffer kardeşler bu spekülasyona kapıları kapadı.

Duffer kardeşler, aslında Eddie karakterini yaratırken onu öldürmeyi hep planladıklarını söyledi.

Stranger Things
Eddie Munson'ın (Joseph Quinn) Stranger Things'deki ölüm sahnesi (Netflix)


Matt Duffer, "Eddie'yi biraz talihsiz bir karakter olarak gördük diyebiliriz" itirafında bulunurken 5. sezona ulaşması halinde karşı karşıya kalacağı acınası kaderi de paylaştı.

Bu durumda, Eddie tüm sezon boyunca gerçekten de felaketine doğru son sürat gidiyordu.

Matt Duffer "Tabii ki, kimsenin umursamadığı birini öldürüyorsanız bunun etkisi olmaz, bu yüzden amaç Eddie'yi gerçekten sevimli bir karakter yapıp izleyicilerin ona aşık olmasını sağlamaktı. Ama bunu ne ölçüde yaptığını görmek, 'Vay be, bu tepki toplayacak' dedirtti" diye ekledi.

Ross Duffer şöyle devam etti:

O, her zaman trajik bir karakter olacaktı. Onun için başka bir karakter gelişimi yoktu. Kendisini hapiste bulabilirdi; maalesef onun sonu hiçbir zaman Milwaukee'de mezun olmasını öngören fantezi olmadı.

Başka bir yerde, 4. sezonun sondan bir önceki bölümünde, Matthew Modine'ın diziye geri dönen karakteri Dr. Martin Brenner öldürülüyor.

Matt Duffer şöyle açıkladı:

Onu geri getirmek istememizin asıl nedeni, Eleven'ın onunla ilişkisini hiçbir zaman tam olarak çözemediğini hissetmemizdi. Özellikle 8. bölümde, Brenner'la Eleven birbirine giriyor ve Eleven aklındaki her şeyi ona söylüyor.

Brenner'ın tek yanlı bir kötü karakter olmadığını da göstermek istedik; ona en azından Eleven'a gerekçelerini söyleme fırsatı vermek istedik ve nihayetinde Eleven onları kabul etmiyor.

Stranger Things
Matthew Modine'in canlandırdığı Dr. Martin Brenner karakteri, Stranger Things'in 4. sezonunda öldürüldü (Netflix)


Ölüm sahneleri izleyicileri şoka sokarken, oyuncu kadrosunun farklı görüşlere sahip olduğu görülüyor. Hem Eleven karakterini canlandıran Millie Bobby Brown hem de Will karakterini canlandıran Noah Schnapp, diziyi hiçbir esas karakteri öldürmediği için yakın zaman önce eleştirdi. Duffer kardeşler sonrasında bu yorumlara yanıt verdi.

Bu arada, dizinin yaratıcıları final sezonunu 4. sezondan çok farklı hale getirmek için yaptıkları büyük bir planı da paylaştı.

Öte yandan 4. sezon finalinde parçası Eddie tarafından çalınan Metallica; kendini gruba adayan dinleyicilerin, grubun müziklerini dizi aracılığıyla keşfedenlere “sahte hayran” demesi üzerine sert bir mesaj yayımladı.

Stranger Things halihazırda Netflix'te izlenebilir. Final sezonunun 2024'te yayımlanması bekleniyor.

The Independent’ın 4. sezon değerlendirmesini buradan, son sezon olan beşinci sezonla ilgili bildiğimiz her şeye de şuradan ulaşabilirsiniz.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU