Kılıçdaroğlu: İktidara geldiğimizde adalet yürüyüşümüz tamamlanacak

Kılıçdaroğlu, AK Parti’den istifa ederek CHP'ye üye olan iki genç kadına rozet taktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka öncülüğünde CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen programda Bilecik, Bolu, Düzce ve Sakarya'dan gelen Kadın Kolları İl, İlçe Başkanları ve üyeler ile bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'den istifa ederek CHP'ye üye olan iki genç kadına da rozet taktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kadınlar özne olarak siyasette yerini alıyor"

 "Hoş geldiniz. Burası sizin eviniz" diyerek kadınları selamlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizde siyaset biraz erkek egemen yapı içerisinde, aslında bütün dünyada biraz böyle ama bu belli aşamalarda kırılıyor. Kadınlar da siyasetin içerisinde ana özne olarak yerlerini alıyor

Kadınlara siyaset stratejisi tavsiyesi

CHP'li kadınlardan stratejik çalışmayı öğrenmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Belki hayatında hiç politik söylemi dinlememiş veya evinde hiç siyaset konuşulmayan bir ailede, bir kadınla oturup konuştuğunuz zaman dünyanın derdini dinleyebilirsiniz. Aslında o dertleri çözecek olan siyaset, başka bir şey değil. Onlara politikalarımızı aktarmak, siyasetin ne kadar önemli olduğunu ve eğer kendi haklarını arayacaklarsa, arama yolunun da siyasetten geçtiğini bir şekliyle de anlatmanız gerekiyor" dedi.

Aile Destekleri Sigortası ve kız çocuklarının okutulması gibi konuların  önemine değinen CHP lideri, bu görevlerin sosyal devletin bir görevi olduğunu belirterek, bunun kadınlara bir şekilde anlatılması gerektiğini söyledi.

kkadinar.jpg
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka öncülüğünde CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen programda Bilecik, Bolu, Düzce ve Sakarya'dan gelen Kadın Kolları İl, İlçe Başkanları ve üyeler ile bir araya geldi / Fotoğraf. CHP

"Kadınları erkeklere muhtaç etmeyeceğiz"

En büyük sorunu yaşayan kesimin ev kadınları olduğunu ifade eden ve ev kadınlarının sorunlarını dinleyerek çözümlerini anlatmalarını gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Düzce'de konuşurken bütün kadınlara söylemiştim; sizi erkeklere muhtaç etmeyecek bir düzeni kuracağım. Aile Destekleri Sigortası'nın temelinde de bu yatıyor. Kadınları erkeklerin getireceği 3-5 kuruşa muhtaç etmeyeceğimiz, onların getirebileceği 3-5 kuruşla veya sadece gıdayla kadının geçinemeyeceğini kadının da bir sosyal güvenliğinin olmasını ve bunu da Aile Destekleri Sigortası ile hayata geçirebileceğimizi söyledim. En büyük alkışı da buradan aldığımı ifade edeyim. Demek ki kadınlar bu konuda dertli" diye konuştu.

"Adalet Yürüyüşü başlangıçtı"

Adalet Yürüyüşü'nün bir başlangıç olduğunu ve henüz sonuç vermediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğumuzda adaleti sağladığımızda, asıl o zaman bitecek. Büyük adaletsizliklerin olduğunu biliyorum, bir evde üç, dört çocuğun işsiz olduğunu biliyorum. Annenin, babanın ne kadar dertli olduğunu biliyorum. Sorunların büyük olduğunu biliyorum. Birileri çocuğuna iş bulamazken diğerlerinin dört, beş yerden maaş aldığını biliyorum. Bütün bunların hepsini çözeceğiz" dedi.

"İktidarı eleştirerek de çözüm politikalarımızı hayata geçiriyoruz"

İktidarın kendi önerilerini dikkate almak zorunda kaldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Biz bazen iktidarı eleştirerek, çözüm yolları ortaya koyarak da politikalarımızı hayata geçiriyoruz. Taşeron işçilere kadro verilmesi, emekliye bayramda ikramiye verilmesi gibi pek çok uygulama bizim ısrarlı eleştirilerimiz üzerine ve ‘biz bunları çözeceğiz' dememiz üzerine geldi. EYT'lilerin sorunlarının çözülmesi, 3600 ek gösterge gibi birçok sorunu biz iktidarın gündemine aldırdık

"Kırsaldaki kadın ve gence sigorta yapacağız"

Kırsalda her kadın ve her gencin sigortalı olacağını ve sigortasının devlet tarafından ödeneceğini dile getiren CVHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu önemli, bunu anlatın. Kırsal boşalıyor, kırsalın boşalması demek 84 milyonun aç kalması demek. Oradaki insanların desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU