Muhalefetten asgari ücret tepkisi: Müjde; yılbaşında 390 dolar olan asgari ücret 325 dolara yükseltildi

CHP Sözcüsü, “Millet sandıkta bunun hesabını soracak” tepkisi gösterdi

Fotoğraf: AA

2022'nin ikinci 6 ayında uygulanacak yeni asgari ücret, net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından muhalefet, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Kendilerine ‘ekonomistim’ diyenler daha dört işlem yapıp, asgari ücrete yapılan zammı hesaplayamıyor. Ama çakma ekonomist o kadar çaresiz ki asgari ücretliyi enflasyona ezdiren bir zam oranını bile kendisi açıklıyor. Millet sandıkta bunun hesabını soracak. Geliyor gelmekte olan” dedi.

CHP’li Tuncay Özkan ise, “Müjde! Yılbaşında 390 dolar olan asgari ücret 325 dolara yükseltildi. Herkes konuşur AKP yapar” paylaşımını yaptı.

“Vicdan kabul etmez”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ise, haziran ayı itibarıyla açlık sınırının 6 bin 391 TL olduğu bir ortamda asgari ücretin 5 bin 500 TL yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek,  “Yükseltilmiş haliyle bugün bile açlık sınırının 891 TL altında olan asgari ücret, yılın sonuna doğru en az 2.500 TL altında kalacaktır. Bunu vicdan kabul etmez” ifadelerine yer verdi.

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin de asgari ücrete tepki gösterdi.

“İktidar işçi ve emekçileri bir kez daha aleni bir şekilde enflasyona ezdirdi” diyen Maçin, “Açlık sınırı 6300 TL'nin üstün de iken asgari ücreti 5500TL olarak belirlenmesi kabul edilebilir bir siyaset değildir. Bu politika toplumun politikleşmesi ve birleşik emek örgütlerin mücadelesi ile aşılabilir” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU