İşçi kılığına girip 390 metre yükseklikteki vinçten aşağı sarktı

Lockwood, gösteriden sonra vincin parmaklıklarının "yağla kaplandığını" fark ettiğini söyledi

Adam Lockwood, Dubai'deki vinçten tek eliyle sarkıyor (Nuisance/YouTube)

Britanyalı bir serbest tırmanışçı, bir gökdelenin tepesine gizlice tırmanıp Dubai'nin üzerinde korkutucu bir yükseklikten tek eliyle sarkmak için inşaat işçisi kılığına girdi.

21 yaşındaki Manchesterlı Adam Lockwood, konutların olduğu Il Primo gökdelenine girdi ve yerden 390 metre yüksekliğe tırmanışı sırasında gerçek inşaat işçilerini atlatmaya çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ölüme meydan okuyan gösterisini belgeleyen video görüntülerinde Lockwood, kendisini binanın inşaat halindeymiş gibi görünen bir bölümüne girerken kaydediyor ve etrafta neredeyse hiç kimsenin olmadığını belirtiyor.

Ama sonra ne yaptığını soran bir işçiyle karşılaşıyor. Gitmesi istenmeden önce Arapça "şantiyede çalıştığını ve bir şey unuttuğunu" söylemek için Google Çeviri kullanıyor.

Lockwood daha sonra 77. kata tırmanışına başlamak için farklı bir merdiven kullanıyor ve sıcakta serinlemek amacıyla sık sık musluklarda mola vererek başını suyla ıslatıyor.
 

Adam Lockwood1
Lockwood, çöl sıcağında serinlemek adına şapkasına su doldurmak için bir çeşmede durdu (Nuisance/YouTube)


Videoda, işçilerle karşılaşmaya devam ettiğinden iki saat içinde 8 kez merdiven değiştirdiğini söylüyor.

Zirvede, dünyanın en yüksek binası Burc Halife'nin yakındaki manzarası eşliğinde vincin demirleri etrafında, sanki bir çocuk parkı tırmanma duvarındaymış gibi dönen gözü pek adam hiçbir güvenlik ekipmanı kullanmıyor.

Lockwood, gösterilerini gerçekleştirirken "beyni boşaldığı" için deneyiminin "gerçeküstü" ama aynı zamanda "neredeyse huzurlu" olduğunu belirtti.
 

Adam Lockwood
21 yaşındaki Manchesterlı, yapılardan tehlikeli şekilde sarktığında zihninin "huzurlu" hissettiğini söyledi (Nuisance/YouTube)

 

Görüntülere ilk baktığımda, kendi kendime düşünüyordum: 'İşte bu, yaptığım en inanılmaz şey bu'.

Bu benim yapabileceğimi, dünyanın yüzde 99'unun yapamayacağını ve asla yapmayacağını bildiğim bir şey, bu yüzden yeteneğimi kullanmak ve bu süreçte yaptıklarımdan zevk almak zorunda hissediyorum.

Lockwood daha sonra vincin parmaklıklarının "yağla" kaplandığını fark ettiğini söyledi. Gösterisine başlamadan yağın çöl tozu olduğunu düşünmüş.

7 dakikalık video, yüzlerce işçi sabah 6'da mesaiye başlarken, kafasında mavi bir işçi bareti olan Lockwood'un merdivenlerden inmesiyla sona eriyor.

Lockwood nisanda Milano'daki 80 metrelik San Siro stadyumundan aşağı sarkmıştı. Daha sonra Paris'teki Louvre'da cam piramide tırmanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU