Soner Yalçın: Ne aldınız arkadaş

"Erdoğan'a 2023 seçimi adaylığına tam destek sözü mü verildi?"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Soner Yalçın, Türkiye’nin İsviçre ve Finlandiya’ya NATO ambargosunu kaldıran İspanya’daki zirve hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı. Yalçın, “Erdoğan'a 2023 seçimi adaylığına tam destek sözü mü verildi?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soner Yalçın’ın bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Erdoğan, pragmatist siyasetçi… Nereden fayda göreceğini görürse o yöne eğiliyor… İsveç ve Finlandiya'nın, ülkemizin baş belası terör örgütlerine karşı mücadele vereceğine Erdoğan inanıyor mu? Onca yıldır siyasetin, dış politikanın girdisini çıktısını iyi bilen “kurt politikacı” Erdoğan, kağıt üzerindeki metnin ne derece geçerli olup olmayacağını bilmeyen biri değil kuşkusuz. Her adımı hesaplıdır Erdoğan'ın… Mutabakat metni, imzalar, terörle mücadele falan-filan laf onlar. Göz boyama bunlar. İkna edici değil. Soru şudur: NATO zirvesi Madrid'te Erdoğan'a asıl neyin sözünü-desteğini verdiler? Bilmez miyiz; ABD-NATO kararlılık gösterse FETÖ ve PKK birkaç günde yok eder. Yeni konseptleri terör örgütleriyle savaş olmasına rağmen bunu yapmadılar. Yapmak istemezler. Çünkü bu örgütler, kendi/ Gladio örgütleridir: FETÖ'yü, -Komünizmle Mücadele Derneği çatısı altında- kendileri kurdu.

PKK'yı Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra ele geçirdi. Erdoğan bunu iyi bilir. Hulusi Akar bunu iyi bilir. Hakan Fidan bunu iyi bilir. O halde… Asıl, mutabakat metninde bulunmayan/yazılı olmayan hangi sözlerin verildiği üzerinde durmak gerekmiyor mu? İsveç ve Finlandiya terör örgütleriyle mücadele edip Türkiye ile işbirliği yapacakmış, güldürmeyin bizi. Neyin anlaşmasını yaptınız asıl mesele bu! Pragmatist Erdoğan asıl ne aldı? En kışkırtıcı olanı sorayım: Erdoğan'a 2023 seçimi adaylığına tam destek sözü mü verildi? Ya da başka ne? Neymiş, “dünya beşten büyükmüş” filan hep laf ola beri gele… Ne aldınız ki onca lafı yutup verdiniz?

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU