Rusya, Ukrayna'yı Kırım açıklarındaki sondaj platformlarını hedef almakla suçladı

Rusya'nın Çernomorneftegaz şirketi, Kırım açıklarında Karadeniz'de ve Azak Denizi'nde, birçok gaz ve petrol sahasında faaliyet gösteriyor

Kırım açıklarındaki petrol platformları hedef alındı. Fotoğraf: Şarku'l Avsat

 

Rus yetkililer bugün, Ukrayna güçlerini Kırım açıklarındaki petrol sondaj platformlarını hedef almakla suçladı. Saldırı sırasında platformda olan 12 kişiden 5'inin kurtarıldığı ve bunlardan en az 3’ünün yaralı olduğu belirtildi.

Moskova tarafından atanan Kırım Başkanı Sergey Aksyonov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Düşman bu sabah, Çernomorneftegaz şirketine ait petrol sondaj platformlarına saldırdı. Saldırıya uğrayan insanları kurtarmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sondaj platformundaki 12 kişiden 5'inin kurtarıldığını ve bunlardan 3’ünün yaralı olduğunu söyleyen Aksyonov, diğer işçilerin ise devriye gemileri ve hava araçlarının desteğiyle aranmaya devam edildiğini bildirdi.

Rusya'nın Çernomorneftegaz şirketi, Kırım açıklarında Karadeniz'de ve Azak Denizi'nde, birçok gaz ve petrol sahasında faaliyet gösteriyor, buna karşın Aksionov, hedef alınan platformların hangileri olduğunu belirtmedi.

Öte yandan bu saldırıyla, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalinin başlamasından bu yana Kırım'daki petrol tesisleri ilk kez hedef alındı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU