Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Kadın Birliği, İstanbul'da 7'nci forumunu düzenledi

Forum, ‘Kudüs’ün Öncü Kadınları Zaferi Hazırlıyor’ sloganı ile gerçekleşti

Fotoğraf: Twitter

Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Kadın Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen 7. Beytülmakdis Kadın Öncüleri Forumu’nun faaliyetleri, ‘Kudüs’ün Öncü Kadınları Zaferi Hazırlıyor’ sloganıyla 27 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirildi.

İki gün süren konferansa savunma, siyaset, insan hakları ve medya alanlarının yanı sıra Filistin davası için faaliyet gösteren kurumlarda aktif olarak yer alan çok sayıda kadın lider katıldı.
Konferansa Filistinli ulusal sembollerin yanı sıra, 42 ülkeden 750 kadın lider ve aktivist katıldı.

Bunlar arasında en öne çıkan isimler arasında Malezya Plantasyon Endüstrileri ve Emtia Bakanı Zureyda Kamaruddin, Türkiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Katar Şura Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Hamda es-Suleyti yer aldı.

Konferansta, Filistin davasını ortadan kaldırmayı amaçlayan Siyonist projelerle mücadelede kadınların rolünün, kurtuluş projesinde kadınların konumunun destek noktasından tam ortaklık noktasına yükseltilmesinin ve Filistinlilerin günlük hayatlarını etkileyen bir dizi konu görüşüldü.

Bu konular yanında Siyonist projeye karşı koymak ve gelecek nesilleri tehlikelere karşı güçlendirmek için bilişsel, hukuki, küresel ve eğitimsel farkındalığa dikkat edilmesinin önemi vurgulandı.

Forumun sonuç bildirgesinde, Filistinli kadınları destekleme konusunda vakit kaybetmeksizin büyük bir küresel eylem başlatmak için dünya ülkelerindeki bakanlar ve karar vericiler düzeyinde ortaklaşa çalışılması gereği vurgulandı. 

Hem medya hem de eğitim düzeyinde Kudüs ve Filistin'i desteklemek için genç kızların yürüttükleri çalışmaları organize edebilecekleri uluslararası bir çalışma oluşturulması, normalleşmeye karşı bir kadınlar birliği kurulmasının kabul edilmesi, Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Kadın Birliği içindeki kadın parlamenterler için bir çalışma iskeleti oluşturulması ve Parlamenterler Arası Kudüs Platformu ile iş birliği yapılması gerektiği ifade edildi.

Bir kadın rol modeli oluşturmak amacıyla her bilim kadını ve savunucu için Filistin ile ilgili bireysel özgeçmiş çevirisinin üstlenilmesi, Filistin davasının ilham verici hikayeleri için STUDIO PAL platformunun kurulması, Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Kadın Birliği’nin kurucu yönergesi ve stratejik planının benimsenmesi ve Filistinli tutuklu İsra Ceabis’in özgürlüğüne kavuşması için küresel bir kampanya başlatılması gereğine dikkat çekildi.

Ayrıca Türk makamları arasında ortak kurumsal bir çalışma ortamı oluşturmaya başlanması gerektiği konusunda da hemfikir olunduğu belirtildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU