Bill Clinton uzaylıların olup olmadığını anlamak için 51. Bölge'ye yetkili göndermiş

"Tüm yollara başvurduk"

Bill Clinton, uzaylıların olup olmadığını anlamak için gerekli her şeyi yaptıklarını söyledi (CBS)

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, görevdeyken uzaylıları aramak için 51. Bölge'ye yetkilileri gönderdiğini açıkladı.

Britanyalı komedyen ve televizyon sunucusu James Corden'ın çarşamba günkü Late Late Night şovuna katılan Clinton, New Mexico eyaletine bağlı Corona şehrinde 1947'de yaşanan balon kazasında "uçan disk" bulunduğu iddialarıyla gündeme gelen "Roswell olayına" dair konuştu.

75 yaşındaki Clinton, programda "Roswell'le ilgili her şeyi ortaya çıkarmak için tüm yollara başvurduk. Hatta uzaylıların olmadığından emin olabilmek için 51. bölgeye yetkililer gönderdik" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clinton, bölgeye o dönemki Ulusal Güvenlik Danışmanı Sandy Burger'ı gönderdiğini belirterek, "Bununla nasıl başa çıkacağımızı bulmamız gerektiğini söyledim çünkü teknoloji açısından görünmezlik araştırmalarımızın çoğunu burada yapıyoruz. Radarların algılayamadığı uçaklarımıza dair çalışmalar gibi. Bu kadar gizli bir yer olmasının sebebi bu" ifadelerini kullandı.

ABD'nin 42. Başkanı Clinton, "Bildiğim kadarıyla uzaylılar yok" diye de ekledi.

Clinton, eşi Hillary Clinton'la 2018'de Hawaii'deki gözlemevlerine yaptığı bir ziyarette, bilim insanlarının kendisine yüzde 85 ila yüzde 95 ihtimalle uzayda hayat olduğunu söylediklerini de anlattı.

"Roswell olayında" Roswell Hava Üssü'nde görev yapan ABD Hava Kuvvetleri yetkilileri bir balon enkazını temizlemek için bölgeye gitmiş, daha sonra askerlerin enkazda aslında bir "uçan disk" bulduğunu fakat hükümetin bunu kamuoyundan gizlediği iddia edilmişti.

Üst düzey askeri teknoloji araştırmalarının yürütüldüğü, Nevada eyaletindeki Nellis Hava Kuvvetleri Üssü'nün olduğu arazide yer alan 51. Bölge de güvenlikli ve halka kapalı bir askeri alan olarak UFO iddialarında adı sıkça anılan yerlerden biri.



Independent Türkçe, New York Post, UPI

DAHA FAZLA HABER OKU