Miçotakis: Türkiye ile iletişim kanallarının kapanmaması gerektiğini düşünüyorum

Türkiye ile yaşanan gerilime ilişkin konuşan Miçotakis, "Diplomatik kurallardan uzaklaşan her türlü söylemi bir kenara bırakacağız" dedi

Fotoğraf: Reuters

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Türkiye ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos anastasiadis ile yaptığı görüşmede konuşan Miçotakis, Türkiye ile arasındaki gerilimi artıran sert söylemlere rağmen iletişim kanallarını açık tutmanın önemli olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Diplomatik kurallardan uzaklaşan her türlü söylemi bir kenara bırakacağız" diyen Miçotakis, "Bu yaklaşımın doğru olduğuna ve iletişim kanallarını her zaman açık tutarak daha sakin iletişime hızla geri döneceğimize inanıyorum. İletişim kanallarının en zor zamanlarda bile asla kapanmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Miçotakis, uluslararası hukukun Yunanistan'dan yana olduğunu savundu.

Türkiye ve Yunanistan uzun zamandan beri karasularının sınırları, kıta sahanlığı tartışmaları, hava sahası ihlalleri, göçmenler ve etnik ayrımcılık konularında anlaşmazlık yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde, Yunanistan'a gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmesi ve uluslararası anlaşmalara uygun davranması için çağrıda bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU