Yunanistan'dan Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt: Hiçbir şey egemenlik haklarımıza ve ulusal egemenliğimize zarar veremez

Hükümet Sözcüsü İkonomu "Türkiye'yi provokatif taktiklerine son vermeye ve tek yolun, uluslararası hukuk bağlamında, sorumluluk bilincinde samimi görüşmelerden geçtiğini idrak etmeye çağırıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Seferihisar'da gerçekleştirilen Efes-2022 Tatbikatı'nın sonrasında yaptığı açıklamada Yunanistan ile son günlerde yaşanan sorunlara değinmişti. 

Erdoğan şunları kaydetmişti:

Bazı Yunan siyasetçiler gerçeklikten uzak söylemlerle gündem olmaya çalışıyorlar. Bu tür konuların hassas olduğunun ve ağır sonuçlar doğurabileceğinin sayısız örneği önümüzde durmaktadır.  Bir kez daha Yunanistan'ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası antlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum.

"Türkiye'yi provokatif taktiklerine son vermeye çağırıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt Yunanistan hükümet sözcüsü Yannis İkonomu'dan geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkonomu "Tarihle bağdaşmayan iddialar ve temelsiz mitler uluslararası hukukun ve uluslararası anlaşmaların yerini alamayacağı gibi onlara meydan da okuyamaz" dedi.

İkonomu şöyle devam etti:

Kesinlikle hiçbir şey egemenlik haklarımıza ve ulusal egemenliğimize zarar veremez. Bu nedenle Türkiye'yi provokatif taktiklerine son vermeye ve tek yolun, uluslararası hukuk bağlamında, sorumluluk bilincinde samimi görüşmelerden geçtiğini idrak etmeye çağırıyoruz.

Miçotakis: Öngörülemez bir komşumuz var

Yunanistan kamu radyo televizyon kurumu ERT ise Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Erdoğan'ın açıklamalarına tepki verdiğini kaydetti. ERT'nin haberine göre Miçotakis "Öngörülemez bir komşumuz var, ne kadar çok izole olursa, o kadar çok öfkeleniyor" diye konuştu.

Eski Başbakan ve muhalefet lideri Aleksis Çipras da Twitter hesabından Türkçe yaptığı paylaşımda "Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir" dedi.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU