Nebati: Ülkemiz "doğum sancıları" diyebileceğimiz değişim sürecini yaşıyor

"Çarklar dönüyor, ekonomi modelimizi başarıyla uyguluyoruz"

Fotoğraf: AA arşivi.

Türkiye'nin "bir değişim süreci içerisinde" olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaşanan gelişmeleri doğum sancısına benzetti. Ülkede "çarkların döndüğü" görüşünü bir kez daha dile getiren Bakan Nebati, "Türkiye’de hepimiz, aynı gemideyiz" ifadesini kullandı.

Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Buluşması programında açıklamalarda bulundu.

"Kadınlar başımızın tacı, gönlümüzün ilacı; biz onlarsız yapamayız" diyen Nebati, Türkiye'de "çarkların döndüğünü" söyledi:

Türkiye ihracatla, üretimle, imalatla büyüyor. İstihdam yaratıyor. İşler, çarklar dönüyor ve bu çarklara kadın eli değdikçe bereketleniyor.

Hükümet olarak hayata geçirdikleri "Türkiye Ekonomi Modeli"nin uygulanmaya devam edildiğini söyleyen Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Önümüzdeki yeni dönemde küresel fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmak amacıyla kurguladığımız "Türkiye Ekonomi Modeli"mizi başarılı şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Modelimizin odağında ihracatı, üretimi, istihdamı ve yatırımları artırırken cari dengeyi de kalıcı olarak tesis etmek yer alıyor.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Aynı gemideyiz"

Türkiye’de hepimiz, aynı gemideyiz. Hızımız ortak, gücümüz ortak, üretimimiz, hayallerimiz ortak. Biz bir bütünüz. Bu yüzden, toplumun tüm unsurlarını dayanışma çerçevesinde, yaşayan bir organizma olarak düşünmek, ona göre hareket etmek durumundayız.

"Bu rakamları yeterli bulmuyoruz"

İktidara geldiğimizde yüzde 27,9 seviyesinde olan kadınların işgücüne katılım oranı bugün yüzde 34,9 seviyesine yükselmiş durumda. Ancak bu rakamları elbette yeterli bulmuyoruz.

"Esen rüzgarla savrulacak kuru yaprak değiliz"

Ülkemizin doğum sancıları diyebileceğimiz değişim süreci, ülkemiz ve insanımız için daha güzel yarınlara gebedir. Bizi bu yoldan çevirmek isteyenler olacaktır. Ancak unutmayalım ki biz geçen yüz yıl başında milli mücadele sürecinde kadınıyla, erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla topyekun seferber olmayı bilmiş, vatanını hep birlikte savunarak zafere ulaşmış bir milletin torunlarıyız. Esen her rüzgarla savrulacak kuru yaprak değiliz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU