Ferrari, 2030 planını açıkladı: Otomobillerin yüzde 80'i elektrikli veya hibrit olacak

"Elektriğe geçiş, performansı artırmanın bir yolu"

Uzmanlara göre bu plan, güçlü yanmalı motorlarıyla tanınan ikonik marka için büyük bir değişime işaret ediyor (AFP)

İtalyan otomobil devi Ferrari, 2030'a kadar üretiminin yüzde 80'inini tamamen elektrikli veya hibrit modellere dönüştüreceğini duyurdu.

Firmanın yeni CEO'su Benedetto Vigna, perşembe günü markanın İtalya'nın kuzeyinde yer alan tarihi Maranello tesisinde yaptığı açıklamada 4 yıllık strateji planını kamuoyuyla paylaştı.

Vigna, "Elektriğe geçiş, performansı artırmanın bir yolu" diye konuştu.

2022-2026 arasını kapsayan plan, Ferrari'nin 2025'te sunulacak ilk yüzde 100 elektrikli otomobili de dahil olmak üzere yeni ürünlerin piyasaya sürülmesini içeriyor.

Markanın ticari direktörü Enrico Galliera, "Ferrari'nin ilk tamamen elektrikli otomobili yüzde 100 spor otomobil olacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFP'ye konuşan Galliera, herhangi bir teknik ayrıntı vermese de "Geleneksel bir Ferrari'yi sürerken hissettiklerinizin aynısını yaşatacak bir elektrikli otomobil geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Lüks otomobil üreticisi, Maranello tesisini genişletmeyi, hibrit ve elektrikli araçlar için üçüncü bir üretim hattı oluşturmayı da planlıyor.

Stratejiye göre, 2026'ya kadar üretiminin yaklaşık yüzde 60'ı tamamen elektrikli veya hibrit modeller olacak. Bu oranın 2030'da yüzde 80'e çıkması bekleniyor.

Yaklaşan diğer yeni modeller arasında ise firmanın eylülde tanıtacağı ve 2023'ten itibaren piyasada olması beklenen ilk SUV'si "Purosangue" da yer alıyor.

Bu yıl 75. yaşını kutlayan Ferrari, 2021'de yüzde 22,3 artışla 11 bin 155 araç teslim etmiş ve 4,3 milyar euro gelir elde etmişti.

Vigna'nın açıklamasında firmanın, geliri için de iddialı bir hedef belirlediği ifade edildi. Buna göre otomotiv devi, 2026'da 6,7 milyar euro gelir elde etmeyi hedefliyor.

Yeni Purosangue hakkında pek ayrıntı paylaşmayan CEO, şu ifadeleri kullandı:

Bütün beklentileri aşacağından eminim.

 

Independent Türkçe, AFP

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU