Seçim kurulu başkanlıklarına atamaları yapılacak hâkimler kuraya girmemek için sağlık raporu almaya başladı

YSK’ya hâkimlerden gelen sağlık raporlarının büyük bölümünün kabul edilmeyeceği öne sürüldü

Fotoğraf: AA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimler sırasında il ve ilçelerde görev yapacak seçim kurulu başkanlarını belirlemek için harekete geçti. Yeni Seçim Kanunu kapsamında il-ilçe seçim kurullarına birinci sınıfa ayrılan hâkimler arasından kurayla seçim yapılması gerekiyor. 6 Temmuz’a kadar bu atamaların gerçekleşmesi gerekirken kuraya girmek istemeyen hâkimlerin YSK’ya sağlık raporu ilettiği kaydedildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; sadece İzmir’de 40 civarında birinci sınıfa ayrılmış hâkim sağlık raporu alarak kuraya girmek istemediklerini YSK’ya bildirdi. Kuradan çıkacak isimler seçim döneminde yoğun olarak bir ay görev yapacaklar. Bu sebeple birçok hâkimin görev almak istemediği için sağlık raporu aldığı iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kanser hariç sağlık raporu kabul edilmeyecek

YSK’daki ağırlıklı görüş ise hâkimlik yapmaya engel bir hastalığı yoksa kuraya katılmaları zorunluluğu getirmek.

YSK’ya hâkimlerden gelen sağlık raporlarının büyük bölümünün bu yüzden kabul edilmeyeceği, YSK'nın önümüzdeki günlerde sağlık raporları ile ilgili bir karar vereceği ve sadece kanser hastalığı sebebiyle alınan sağlık raporlarının kabul edilmesi yönünde görüş bildireceği öne sürüldü.

Buna rağmen kura çekmeye katılacak hâkimin bulunmaması durumunda ise en kıdemli hâkimden başlayarak il ve ilçe seçim kurullarında görev alacak olanlar belirlenecek.

 

 

Türkiye

DAHA FAZLA HABER OKU