Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız

Erdoğan, "İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını Türk Lirası’na yönlendirmek için çeşitli alternatifleri devreye alıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

Türkiye'nin ihracat rakamlarını 243 milyar dolara yükseltmeyi başardığını söyleyen Erdoğan, "İnşallah her geçen ay bu oranı daha da yukarı taşıyacağız. 217 ülke ve bölgeye yaptığı ihracatla bayrağımızı her yerde dalgalandıran bir ülke haline geldik" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

Türkiye'nin 2022'nin ilk çeyrek büyümesinin yaklaşık yarısını ihracatımız sırtlamış vaziyette. Bu tablo ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, Ihracat ve cari fazla ile büyütme hedefi doğrultusunda emin adımlarla yürüdüğümüzün ispatıdır. 

Allah'ın izniyle ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline de hep birlikte getireceğiz. İşte o zaman büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında daha üst safhaya geçmiş olacağız. Hayalleri olmayanların hedefleri olmaz. 2023 hedeflerimizi ilk ifade ettiğimizde birileri bize dudak bükerek bakmıştı. Hedeflerimizin başlıklarından biri de 500 milyar dolar ihracata ulaşmaktı. Maruz kaldığımız onca tehdide, ayağımıza takılan çelmelere rağmen hedefimizin yarısını hayata geçirdik. 11 yıl önce bu hedefi belirlerken birilerinin yaptığı gibi işkembe-i kübradan atmıyorduk. Ülkemizin inancı yanında sağlam araçlar, sağlam imkanlar vardı. Son 20 yılda ülkemizin ihracatını 6 kat, ihracatçı sayımızı 4 kat artırmış bir hükümetiz. Karşılaştığımız engeller nedeniyle programımızın gerisinde almış olsak da ihracatımızı 2 kat artıramamanın önünde engel göremiyoruz. 

"Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde ödeteceğiz"

Dün Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in Kadıköy'deki bir eylemde polise yumruk atmasını da hatırlatan Erdoğan, "Dört vatan evladının yüreğimizi yaktığı bir günde bölücü örgütün uzantılarının İstanbul'da polisimize saldırmaları kalleşliktir, kanı bozukluktur, namussuzluktur. Ben inanıyorum ki milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye teröristi övme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde ödeteceğiz. Türkiye terörün her türlüsüyle mücadelesini eninde sonunda zafere ulaştıracaktır" dedi.

"İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını Türk Lirası’na yönlendirmek için çeşitli alternatifleri devreye alıyoruz"

Yükselen döviz kurları ve enflasyon ile ilgili de konuşan Erdoğan şöyle devam etti:

Ülkesini yüksek faizle yoldurmayacak, ihracatla ilerleyecek, cari fazlayla ilerleyecek bir yola ihtiyacı vardır. Kendi sorunlarını çözmek için kullanmadıkları yol ve yöntemleri bize dayatanların yol ve yöntemleri tezgahına tekrar düşemeyiz, düşmeyeceğiz. Türkiye Ekonomi programını kararlılıkla uygulayacağız. Bu konuda her gün yeni adım atıyoruz. İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını Türk Lirası’na yönlendirmek için çeşitli alternatifleri devreye alıyoruz. Milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. 

Aralık ve ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek adımlar atıyoruz. Herkesin hesabını, planını buna göre yapmasını özellikle tavsiye ediyorum. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU