Malala Yusufzay'dan Marvel'ın ilk Müslüman süper kahramanına duygusal mektup

"Ne büyük mutluluk"

Malala Yusufzay ve Ms. Marvel'ı canlandıran Iman Vellani'nin ikisi de Pakistan asıllı (Reuters-Disney Plus)

Nobel ödüllü aktivist Malala Yusufzay, Marvel'ın ilk Müslüman süper kahramanı Ms. Marvel'a duygusal bir mektup yazdı.

Marvel Studios'un Twitter'dan dün paylaştığı mektupta Yusufzay, Ms. Marvel'ı televizyonda gördüğü için memnun olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kamala Khan adıyla da bilinen kahraman, 16 yaşındaki Pakistan doğumlu ABD'li bir genç. Khan, güçlerini kazanana kadar okuluna uyum sağlamakta zorluk yaşıyor. Kendisine Captain Marvel'ı (Brie Larson) örnek alan Khan, polimorf diye bilinen vücudunu her türlü şekle sokma becerisine sahip.

Karakteri, Pakistan asıllı Kanadalı Iman Vellani canlandırıyor. Ms. Marvel dizisi, dün Disney Plus'ta yayımlanmaya başladı.

Malala olarak tanınan Yusufzay da Pakistanlı. Genç kadın 2012'de 15 yaşındayken Taliban'ın saldırısına uğramış ve başından vurulmuştu.

Taliban, saldırının, Malala'nın "Batı yanlısı görüşleri" sebebiyle düzenlendiğini duyurmuştu. Hastanede uzun süre tedavi gören Malala, Birleşik Krallık'a taşınmıştı.

Malala 2014'te 17 yaşındayken Nobel Barış Ödülü'nü almış ve bu alanda ödüle uzanan en genç isim unvanını kazanmıştı.
 


Aktivist gönderdiği mektupta, "Benimle aynı yemekleri yiyen, aynı şarkıları dinleyen veya aynı Urduca tabirleri kullanan bir karakteri televizyonda her gün görmüyorum" ifadesini kullandı. Malala sözlerini şöyle sürdürdü:

Ms. Marvel'ın, Pakistanlı bir göçmen ailenin hayatını yansıttığı, güçleri kökleriyle bağlantılı genç bir süper kahramanı yansıttığını görmek ne büyük mutluluk.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Geo News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU