Down sendromlu Ukraynalı genç, Rus istilasından kaçarken kendisini motive eden WWE yıldızı John Cena'yla buluştu

WWE yıldızlığından aktörlüğe geçen isim, Ukrayna'dan kaçarken onun kendisine motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen Down sendromlu gençle buluştu

(AFP)

Ukraynalı ve Down sendromlu bir genç, kuşatma altındaki Mariupol şehrinden kaçarken kendisine motivasyon sağlayan kahramanı, profesyonel güreşçilikten aktörlüğe geçen John Cena'yla buluştu.

Wall Street Journal'de yayımlanan bir habere göre Mişa Rohozhin, ailesiyle birlikte sığındığı Hollanda'nın Huizen bölgesinde, Peacemaker dizisinin yıldızıyla buluştu. Mişa Rohozhin'in annesi Liana'ya göre ikili, Ukrayna'dan çıktıkları tehlikeli yolculuğun sonunda kendilerini John Cena'nın beklediği vaadini içeren bir "motive edici fantezi" yaratmış.

Mişa'nın Mariupol'de, şimdi bombardımanla yıkılmış aile evindeki odasının duvarlarını Cena'nın posterleri süslüyormuş. Geçen ay Hollanda'ya vardıklarındaysa, 19 yaşındaki genç World Wrestling Entertainment (WWE) yıldızını hiçbir yerde bulamayınca öfkelenmiş ve hayal kırıklığına uğramış. Bu durum Cena geçen hafta sonu bizzat Hollanda'ya gidene kadar sürmüş.

John Cena, Mişa'nın hikayesini, 19 yaşındaki gencin WSJ'de daha önce yayımlanan bir habere konu olması üzerine Mayıs'ta öğrenmiş. Mişa ve ailesi, Mart başlarında Mariupol'den kaçmadan önce, Down sendromu ve otizm gibi engellere sahip diğer birçok kişiyle beraber bir gündüz bakımevine sığınmış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cena, cumartesi günü ailenin Amsterdam dışındaki geçici ikametgâhında Mişa'yı ziyaret etti. Profesyonel güreşçi otomobilden indikten sonra Mişa'ya sarıldı ve ona bir WWE kemeriyle beraber başka hatıra eşyaları da verdi. İkili Ukrayna'nın geleneksel ballı pastasından yedi ve mülteci merkezindeki diğer çocuklarla birlikte yapı inşa oyuncaklarıyla oynadı.

Rusya, Ukrayna'yı istilasını sürdürürken milyonlarca engelli, güvenli tahliye ve insani yardıma erişimde çeşitli bariyerlerle karşılaşıyor. Birleşmiş Milletler, Nisan'da Ukrayna'daki 2 milyon 700 bin engellinin "acil durum bilgisine, sığınaklara veya güvenli bölgelere sınırlı erişim sahibi olduğu veya hiç erişiminin bulunmadığı ve bir çoğununsa destek ağlarından ayrı düştüğü" uyarısında bulunmuştu.

Tesislerdeki personeller çatışmadan kaçarken, öğrenme engelli çocukların ve yetişkinlerin ülke genelindeki konutlarda ve hastanelerde "terk edilmiş" olabileceğine dair haberleri takiben bu açıklama yapıldı. The Independent'a açıklamada bulunan yardım görevlileri, birçok mülteci merkezi ve otobüsün "tekerlekli sandalyeyle erişime uygun olmaması" sebebiyle engellilerin "ulaşımda eksiklik" çektiğini belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU