TikTok'ta ABD federal ajanı numarası yapan adam 6 yıl hapis cezası aldı

TikTok'ta yorum yapan kullanıcı, şüphelinin önceki mahkumiyetini ve gerçek kimliğini gösteren kanıtları ortaya koydu

ABD Adalet Bakanlığı, Reyel Simmons'ın TikTok'ta kendini DHS ajanı olarak tanıttığını açıkladı (Ekran Görüntüleri/ABD Minnesota Bölge Mahkemesi)

TikTok'ta kendini ABD İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ajanı olarak tanıtan adam 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Minnesota'dan Reyel Simmons'ın sosyal medya platformunda bir federal memuru taklit etmekten suçlu bulunduğunu açıkladı.

ABD'nin Minnesota Bölge Başsavcılığı'ndan cuma günü yapılan açıklamada, Dodge County'deki adamın "federal memuru taklit ve suçlunun yasadışı ateşli silah bulundurmasından 72 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve üç yıl denetimli serbestliğe tabii olarak salıverildiği" duyuruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkeme belgelerinde, FBI'ın 53 yaşındaki Simmons'la ilgili 17 Ağustos 2021'de bir ihbar aldığı belirtiliyor. TikTok'ta "Rey Reeves" sahte adını kullanan adam neredeyse 10 bin takipçiye ulaşmış.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında, Simmons'ın "kolluk kuvvetlerine ait kıyafetler giydiğini gösteren bir profil fotoğrafı kullandığı, kolluk kuvvetlerine ait ekipmanları, rozetleri ve ateşli silahları sergileyen ve kendine açıkça veya dolaylı olarak federal ajan atfında bulunan birkaç paylaşım yaptığı" belirtildi.

Bakanlık, Simmons'ın asla DHS'de çalışmadığını belirterek, adamın hiçbir zaman herhangi bir düzeyde kolluk memuru görevinde bulunmadığını ifade etti. Adalet Bakanlığı, Simmons'ın "herhangi bir federal kurum veya bakanlık adına hareket etme yetkisine" sahip olmadığını da belirtti.

Mahkeme belgelerine göre Simmons, "acil durum çantam" dediği bir sırt çantası taşıyormuş. Üzerinde DHS amblemi yer alan çantada bir Glock tabancanın yanı sıra sahte bir DHS rozeti ve "Simmons'ın sözümona kolluk kuvvetleri ve ordudaki hizmetine ilişkin diğer eşyalar" bulunuyormuş.

Kolluk kuvvetleri Simmons'ın evinde tabanca ve tüfekler dahil 8 ateşli silah buldu. ABD Adalet Bakanlığı, silahların bazılarının "yalnızca bodrumdaki depolama alanında bulunan gizli bir kapı aralığından erişilebilen bir 'güvenli odada' veya sığınakta" bulunduğunu açıkladı.

Kurum, Simmons'ın ayrıca ruhsatsız susturucu ve süpresör, infilak fitili, patlatma başlığı, binlerce mermi, kolluk kuvveti amblemli vücut zırhı ve "kolluk kuvvetleri tarzı diğer rozet, kıyafet, çanta ve kimlik belgelerine" sahip olduğunu itiraf ettiğini de belirtti.

Colorado'da daha önce mahkum olduğu bir suç nedeniyle federal yasalar Simmons'ın silah, mühimmat veya patlayıcı bulundurmasını yasaklıyor. Bu yıl 21 Ocak'ta ABD'li kolluk görevlisi taklidi yapmak ve suçlunun ateşli silah bulundurması suçunu itiraf eden zanlı, perşembe günü ABD Bölge Hakimi Eric Tostrud tarafından hapse mahkum edildi.

Simmons'ı geçen yıl eylülde suçlayan şikayette, Simmons'ı FBI'a ihbar eden kişinin Şubat 2021'de sosyal medya platformda Minnesotalı adamla tanışan ve ilişki yaşayan bir kadın olduğu, çiftin Minnesota ve kadının memleketi Georgia eyaletini gezmeden önce birkaç kez görüştüğü belirtiliyor.

Yasal başvuruda sadece BA olarak tanımlanan kadın, yetkililere Simmons'ın kendisine Minnesota otellerindeki konaklamaları için ödemeyi DHS'nin yaptığını söylediğini aktarmış. Insider, kadının ifadesine göre, adamın gizli bir görevde olduğunu iddia ettiğini belirtiyor.

Kadın, Simmons'ın Ford aracında bir tüfek fark etmiş. İfadeye göre adam, eskiden donanma özel kuvvetler mensubu olduğunu söylemiş ve askeri teçhizatla çekilmiş bir fotoğrafını göstermiş. Simmons'ın kolluk kuvvet taklidi yaptığını söyleyen bir TikTok yorumu görünce kadın şüphelenmeye başlamış. Simmons, olayın ardından hesabını gizli hale getirse de BA, Colorado'daki eski mahkumiyetinin yanı sıra adamın gerçek kimliğinin kanıtlarını ortaya çıkaran yorumcuyla iletişime geçmiş. Kadın daha sonra, Simmons'a söylemeden adamı yetkililere bildirmiş.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU