İsrail'de ilk kez Ortodoks cemaati için kadın danışman çalıştırılacak

İsrail, ilk kez Ortodoks cemaatinde Yahudi yasası konusunda danışman olmaları konusunda kadınlarla çalışacağını açıkladı

Fotoğraf: hotcore.info

Dini İşler Bakanlığı Yardımcısı Matan Kahana, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İsrail'deki farklı cemaatler için kadın danışmanlar işe alacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yahudi kanunu Alaha konusunda son yıllarda ABD'de kadın danışmanlara rastlanmaya başlamıştı. Bu uygulama bazı Ortodoks kadınların, erkek hahamlara danışılamayacak hassas konularda kapılarını çalabilecek kimse olmaması yönünde şikayetleri üzerine başlamıştı.

Ancak söz konusu uygulama İsrail'de tepki ve direnişle karşılaşıyordu. Ortodoks başhahamlığı, bu uygulamayı kabul etmenin kadın haham atamasının önünü açacağı öngörüsüyle kabul etmiyordu. Ancak Ortodoks cemaatinde arasında yapılan kamuoyu araştırması, kadınların böyle bir hizmete ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.

Kahana, Yahudi ibadetini Ortodoks olmayan ve liberal kesimler için adapte etmeye yönelik çabalarıyla biliniyor. Kahana'nın bu çabaları, aşırı kesimler tarafından tepkiyle karşılanıyor.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU