Bahçeli: Siyaset, suç ve suçlunun sığınma alanı sayılamaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörist Demirtaş’a sahip çıkmanın insani bir görev olduğunu açıklayan CHP Genel Başkanı, Allah için bize söylesin, bu açıklamayı yapmak insanlık mıdır?" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun eğitim faaliyetlerini tamamlaması dolayısıyla MHP Genel Merkezi Gün Sazak Konferans Salonu'nda düzenlenen 17. Dönem Sertifika Töreni'nde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Şuursuz bir siyaset çamurluktur"

"Basiretsiz siyasetçinin, basiretten mahrum bir siyasetin bozgunda fetih rüyası görmesi, zillette gelecek hayali kurması çarpıklık olduğu kadar akıl tutulması ve ahlaki tükeniştir" diyen MHP lideri Bahçeli, "İradesini yabancıların emanetine bırakmış, istikbalini Türkiye düşmanlarının eline ve emeline teslim etmiş siyasi devşirmelerin kafa ve vicdan hürriyetleri de maalesef askıya alınmıştır. Türkiye'nin siyaset ve demokrasi hayatının en ciddi sorunlarından birisi muhalefetin şahsiyet ve basiret yoksunluğudur, mahut sorun günden güne yoğunluk kazanmaktadır. Şahsiyet yoksa şuur da yoktur. Şuursuz bir siyaset çamurluktur, çirkinliktir ve çürümüşlüktür, kendi kendini yiyip bitiren organizma neyse tek kelimeyle odur ve aynısıdır" şeklinde konuştu.

 "Hainden siyasetçi olamaz"

Geleceğin siyaset yapma şartlarını, gelecekteki siyaset mizanını bugünden araştırma, analiz etme üzerinde gece gündüz düşünülmesi mecburiyeti bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, "Çünkü biz saman alevi değiliz. Çünkü biz sabah açıp akşam solanlardan değiliz" dedi.

"Haset, hırs ve kötü niyeti" siyaseti kire bulayan, siyasetçiyi de yanlışa sürükleyen "beşeri defo" olarak niteleyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Mukaddesatı çiğneyenden namuslu bir siyaset adamı olmaz, hainden siyasetçi olamaz, gerçek bir siyasetçiden hain çıkamaz, ihanetin siyasetinden asla söz açılamaz. Siyaset, suç ve suçlunun sığınma kampı, barınma alanı, saklanma ve palazlanma sahası sayılamaz. Bu nedenle teröriste destek veren, terörün izinden giden, askerimize, polisimize, masum insanlarımıza saldıran ve kurşun atanlarla can ciğer kuzu sarması olan eniği cücüğü kim varsa siyasetin değil bizatihi adaletin ve hukukun konusudur

"Siyaset suçun ve suçlunu sığınma kampı sayılamaz"

Siyasetin suç ve suçlunun sığınma kampı, barınma alanı, saklanma ve palazlanma sahası sayılamayacağını ifade eden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

Bu nedenle teröriste destek veren, terörün izinden giden, askerimize, polisimize, masum insanlarımıza saldıran ve kurşun atanlarla can ciğer kuzu sarması olan eniği cücüğü kim varsa siyasetin değil bizatihi adaletin ve hukukun konusudur. Teröriste terörist diyemeyenler, bölücü terör örgütüyle arasına duvar öremeyenler siyasetçi olmadığı gibi bu vatanın, bu milletin gerçek evlatları da olamazlar. Terörist Demirtaş'a sahip çıkmanın insani bir görev olduğunu açıklayan CHP Genel Başkanı, Allah için bize söylesin, bu açıklamayı yapmak insanlık mıdır? İhanete methiyeler düzmek şerefli bir tavır mıdır? Bir teröriste adaletsizlik yapıldığını söylemesi insanlık değerleriyle, hukuk ilkeleriyle nasıl tevil, nasıl tarif edilecektir?

"Miçotakis'in tavrı provokasyondur"

Türkiye'nin etrafının fitne kuşatması altında olduğunu belirten Devlet Bahçeli,  Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, Bodrum açıklarındaki adalara gelme kararının aleni bir tahrik ve  provokasyon olduğunu söyledi.

Bahçeli, "Bu şahsın Türkiye'yi, AB'ye ve ABD'ye şikayeti, NATO'ya da şikayet etme hazırlığı karşımızdaki husumet cephesinin gün geçtikçe genişlediğine işarettir. Müttefik zannettiğimiz ülkelerin kahir ekseriyeti bölücü terör örgütüyle iç içedir, sarmaş dolaştır. Türkiye'nin var oluş mücadelesi bir yandan terör örgütüyle, diğer yandan emperyalizme piyonluk yapan Yunanistan vasıtasıyla engellenmek istenmektedir. Bu vatan, bundan bin yıl önce gerçek sahibini bulmuştur. Aradan geçen on asır, bu coğrafyadan tarihe damgasını vurmuş büyük bir milletin gücüne güç katmıştır. Bu milletin adı Türk milletidir" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU