Kılıçdaroğlu: Fettah Tamince’ye korkudan dokunamıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefinde iş insanı Fettah Tamince vardı

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin 17-25 Aralık sonrası ABD’ye giderek Fethullah Gülen ile görüştüğünü söylerken “Erdoğan’ın avukatları savunduğu için hiçbir hâkim ve savcı korkudan bir şey yapamıyor. Nasıl adalet bu?” dedi.

Konuşmasında yeni doğum yapan bir kadının FETÖ’den gözaltına alındığına değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Alınabilir, soru sorulabilir. Ama yeni doğum yapmış. Çocuğu bir haftasını doldurmamış. Bu çocuğun anne sütüne ihtiyacı var. İtiraz ettim. Hemen 'Sen FETÖ'cüsün' diye bizi suçladılar. Biraz vicdan. Çocuğun anne sütü içmesine neden müsaade etmiyorsun? Haksızlığa direnmek lazım.

Rixos otellerinin sahibiyle ilgili bazı iddiaları gündeme getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fettah Tamince. Bir kişinin FETÖ'den gözaltına alınabilmesi için MİT'in, MASAK'ın, Emniyet’in raporunun olması lazım. Bu üç rapor da var. Tamince devletin protokülünde. Askeri öğrenciler içeride. Hangi gerekçeyle? Neden işlem yapılmıyor? 17-25 Aralık'tan sonra Pensilvanya’ya gidip Fethullah Gülen'le görüşen kişidir. Ben bunları söylemezsem nasıl ben bütün vatandaşları kucaklıyorum diyeceğim? Türkiye’ye kara para getiriyor. Erdoğan’ın avukatları savunduğu için hiçbir hakim ve savcı korkudan bir şey yapamıyor. Nasıl adalet bu? İsyan etmez misiniz siz buna? Yazarı, siyasetçiyi, garibanı içeride tutacaksın. Aynı menzilde yürüyorlar.

"251 şehidin kanı yerdedir"

Darbe girişimi sırasında herkesin mağdur olduğunu vurgulayan CHP lideri, sözlerine şunları da ekledi:

“251 şehidin kanlarının yerde kalmaması için bir büyük aydınlanmaya ihtiyacımız var. FETÖ'nün siyasi ayağı nerede bunun bilinmesine ihtiyacımız var. 251 şehidin kanı yerdedir. FETÖ'nün siyasi ayağının aydınlanması lazım.”

 “AB, çifte standarttan vazgeçmediği sürece…”

Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin, Kıbrıs kıta sahanlığındaki sondaj faaliyetleri yüzünden Türkiye’ye karşı mali ve siyasi yaptırımlar konusunda anlaşmasına da değinen CHP lideri, şu tepkiyi gösterdi:

Doğu Akdeniz'de bizim haklarımız var, o hakları sonuna kadar savunacağız, kimsenin bundan endişesi olmasın. AB yaptırım uygulayacakmış, bunu kabul etmiyoruz. AB çifte standart uygulamaktan vazgeçmediği sürece, AB'nin bu topraklarda değeri yoktur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU