TİP'ten "sürtük" sözü için Erdoğan hakkında suç duyurusu

TİP Sözcüsü Kadıgil, Erdoğan hakkında "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ile TİP'li Kadınlar,  Gezi Parkı eylemcileri ve TİP milletvekilleri için kullandığı ifadeler nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu / Fotoğraf: TİP 

Türkiye İşçi Partili (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılanlara ve Boğaziçi Köprüsü'ne pankart asan TİP milletvekillerine yönelik sözlerine karşı suç duyurusunda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada kullandığı "eşkıya", "terörist", "sürtük", "siyasetçi kılıklı provokatör" sözleriyle Gezi eylemlerine katılan yurttaşları ve Boğaziçi Köprüsü'ne "Her yer Taksim, her yer direniş" yazılı pankart asan TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile Milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık'ı hedef gösterdi.

Erdoğan'ın sarf ettiği sözlere karşı TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve TİP avukatlarından Sedef Erken, Erdoğan'a "Hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamalarıyla İstanbul Adalet Sarayı'nda suç duyurusunda bulundu.

"Bizler bu devranın böyle gitmeyeceğini çok iyi biliyoruz"

Suç duyurusu öncesi TİP'li Kadınlar, adliye önünde açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan Kadıgil, şunları söyledi:

Hepimiz çok sinirliyiz; tüm Türkiye'deki kadınlar, LGBTİ+'lar, erkekler olarak, bu Saray Rejimi'nin faşizmine maruz kalan herkes gibi biz de çok sinirliyiz. Bugün Türkiye İşçi Partili Kadınlar olarak dilekçe sunmak amacıyla adliyeye geldik. Elimdeki dilekçeyi birazdan Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edeceğiz. Akın Gürlek gibi bir karakterin Adalet Bakanı Yardımcısı olarak atanabildiği bir ülkede arkasında saray yazan bir binadan ne bekliyor olabilirsiniz?' diye sorabilirsiniz. Bizler bu devranın böyle gitmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bu dosyaların çok yakın takipçisi olacağız. Yandaş savcılar, hakimler ret kararları verebilir, suçluları koruyup, kollayıp masum insanları hapse tıkabilir ama unutmayın ki yargı sistemi her zaman yazılı devam eder ve bu ay değilse bir daha ki ay, bu yıl değilse bir dahaki yıl bu halka edilen hakaretlerin hepsi ilgililerinden tek tek sorulacak

"AKP Genel Başkanı sıfatını taşıyan bir zat"

"AKP Genel Başkanı sıfatı taşıyan zatın isminin önünde aynı zamanda cumhurbaşkanı da yazıyor. Dün çıktı AKP grup toplantısında hepimize akıl almaz hakaretlerde bulundu" diyen Kadıgil, 15 Temmuz Köprüsü'ne Gezi pankartı asan TİP milletvekilleri için "Siyasetçi kılığına girmiş provokatör" diyen Erdoğan için, "Siyasetçi kılığına girmiş provokatör varsa bu ülkede adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. "Edepsizlik yapan, densizlik yapan, terbiyesizlik yapan" demiş bizlere. Kimin edepsizlik yaptığını, kimin densizlik yaptığını, kimin terbiyesizlikten beslendiğini de sanıyorum kendi konuşması içerisinde kendine yine en iyi cevabı o verdi" ifadelerini kullandı.

Kadıgil, "Her faşist iktidar gibi iktidarın da bir numaralı hedefinde kadınların olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Küfürlerine, terbiyesizliklerine pabuç bırakmıyoruz, bir adım bile geri adım atmıyoruz. Çünkü kadınlar kalacak, Recep Tayyip Erdoğan ve saray karanlığı gidecek" dedi.

"Kendisini AKP genel Başkanı olarak  suçluyoruz"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde egemenliğin halka ait olduğunu söyleyen TİP Avukatlarından Sedef Erken ise, "Meclis halkın mekanıdır, halkın evidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kendi halkına hakaret cümleleriyle yaklaşan birinin sıfatını cumhurbaşkanı olarak kabul etmemiz mümkün değil. Biz kendisini AKP Genel Başkanı olarak suçluyoruz. Çünkü biz bir cumhurbaşkanının halkına bunu yapacağına inanmıyoruz. Ancak bu ilkeden uzaklaşmış, kendisinin bu sıfatı olduğunu tamamen unutmuş ve Anayasa'yı tanımayan birinin bunu yapabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla suçladığımız kişi AKP Genel Başkanıdır" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU