Suriye Kürt Ulusal Konseyi: Halkın güvenliği için Rusya ve Suudi Arabistan ile görüşüyoruz

Konsey yöneticisi Navaf Hasan, Rojava’daki halkın PYD’nin yanlış politikalarının kurbanı olmaması için Rusya ve Suudi Arabistan nezdinde diplomatik girişimlerde bulunduklarını söyledi 

Fotoğraf: AA

Suriye Kürt Ulusal Konseyi yöneticisi Navaf Hasan, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesine yaptığı açıklamada Suriye ve Rojava'daki her gelişmenin Türkiye ve uluslararası kamuoyunun rızasına bağlı olduğunu ifade etti.

Suriye yönetiminin bölgede ABD'nin yerini aldığı yönünde bilgilerin geldiğini ve bunun da daha fazla Türkiye sınırlarıyla bir bağlantısı olduğunu dile getiren Hasan, “Bu sınırlar da Türkiye ile Rojava arasındadır. Bu nedenle Türkiye, tehditlerinde çok ciddi ve PKK Rojava'da kaldığı sürece Türkiye saldırmakta kararlı.”

Hasan Rojava’daki Kürt halkının PKK ile PYD’nin yanlış politikalarının kurbanı olmaması için ilgili devletlerle görüşmeler yaptıklarını kaydederek, şunları aktardı: 

“Bir heyetimiz geçen haftalarda Rusya'ya bir heyetimiz de Suudi Arabistan'a gitti. Halkımızın selameti ve problemlerin çözümü için diplomasiye ağırlık veriyoruz.”

PYD’nin ENKS gibi Kürt oluşumlarıyla anlaşarak yerel bir güç olarak hareket etmesi gerektiğini savunan Hasan, “Türkiye'nin saldırmaması için uluslararası kamuoyunda kanaat oluşmalıdır. Bu şekliyle kalırsa mümkün değil Türkiye saldıracak.”

Rojava'nın çok ciddi tehlikede olduğunu belirten ENKS'li yetkili, "Halkın PKK ve PYD'nin siyasetine kurban vermemek ve Rojava'nın selameti için ENKS olarak dost ülkelerle ciddi ilişkiler geliştiriyoruz.”

Hasan halkın daha fazla kurban vermemesi için herkesin PYD'ye baskı yapması gerektiğini belirtti.
 

DAHA FAZLA HABER OKU