İhtiyacı olan otomobil alamıyor, yatırım için 4 otomobil birden alan var

Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, ihtiyaç amaçlı otomobil alımlarının yüzde 70’in altına düştüğünü ifade ederek, "Yatırım amaçlı otomobil alan müşteri oranımız artıyor. Bu amaçla 4 otomobil birden alan var" dedi

Fotoğraf: AA

Yeni Opel Grandland'ın lansmanında, sektöre yönelik önemli değerlendirmelerde bulunan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, yaptıkları anket sonucunda yatırım amaçlı araç alanların önemli oranda artışa geçtiğinin ortaya çıktığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Girgin, "Sahadan aldığımız bilgilere göre; şu anda insanlar emtialarını korumak için araç yatırımı yapıyorlar. Gayrimenkul için makas açıldı. Araç hala daha ulaşılabilir. Önceden yüzde 70-80 gibi bir oran tamamen ihtiyaçtan yani mobilite sağlamak için araç alırken, şu anda bu oran azaldı, yatırım amaçlı otomobil alan müşteri sayımız artıyor. Yatırım amaçlı 2-3, hatta 4 otomobil birden alan var" dedi.

alpagut.jpg
Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, otomobil fiyatlarındaki 1 milyon TL barajının artık yıkıldığını söyledi / Fotoğraf: Dünya

 

1 milyon TL, psikolojik baraj olmaktan çıktı"

Alpagut Girgin, toplantıda yöneltilen bir soru üzerine kur artışı paralelinde Grandland'ın fiyatının 1 milyon TL'yi aşma olasılığının olduğunu belirtirken, "1 milyon TL, sektör için psikolojik bir baraj olmaktan çıktı" dedi.

Girgin diğer birçok yönetici gibi yeni bir vergi sistemine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Otomobil satışları düşüyor

2022 yılı Nisan ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2021 yılı Nisan ayına göre yüzde 2,4 azalarak 60 bin 35 adet olarak gerçekleşti. 

Otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 azalarak 45 bin 564 adet olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 10,4 artarak 14 bin 471 adet oldu.

(Haberin tamamı için)

 

Dünya, Independen Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU