CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Çankaya sizi bekliyor Sayın Genel Başkanım

CHP'nin "Belediye Başkanları Çalıştayı" Van'da başladı

Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Türkiye'deki tüm CHP'li Belediye Başkanları, üç gün sürecek “Belediye Başkanları Çalıştayı” kapsamında Van'da bir araya geldi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, çalıştayın açılış konuşmasını yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kamu kaynakları, belediyelerimize kapatılmıştır

Torun, CHP'li belediyelerin engellerle karşılaştığını belirtirken, "Bizim belediyelerimizin vatandaşa hizmetine mâni olamadılar ve bundan sonra da olamayacaklar. Halkın belediyeleri; şikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte aştılar ve aşmaya da devam edecekler" dedi. 

2019 yerel seçimlerinin üzerinden geçen 3 yılda CHP’li belediyelerin çok büyük adaletsizliklere maruz kaldığını ve bu haksızlığın artarak devam ettiğini söyleyen Torun, “Şu anda, tüm kamu kaynakları, belediyelerimize kapatılmıştır. Belediyelerimize kaynak sağlayan tüm kurumlarda, büyük bir partizanlık hüküm sürmektedir. Belediyelerimizden hizmet bekleyen milyonların hakkı olan kaynaklar, sırf CHP’li belediye diye kesilmektedir” diye konuştu..

Belediyelerimiz haksız hukuksuz soruşturmalarla muhatap olmaktadır

“Siyasi iktidar, özellikle son dönemde seçimde kazanamadığı ve hizmetlerine engel olamadığı belediyeleri karalamak için masa başı algı operasyonlarına başlamıştır” diyen Torun şunları söyledi:

Belediyelerimiz, her gün haksız hukuksuz soruşturmalarla muhatap olmaktadır. Talimatlı müfettişler her gün belediyelerimizin kapısındadır. Belediyelerimizde suç arayıp da bulamayanlar artık sahte suçlar uydurmanın acizliğine düşmüştür. İşte bizim belediyelerimiz tüm bu zorluklar içinde tarihi bir hizmet mücadelesi vermektedir.

Van’dan tüm belediye başkanlarımızla birlikte bir kez daha sesleniyoruz; onlar ne yaparsa yapsınlar, bizim belediyelerimizin vatandaşlarına hizmetine mâni olamadılar ve bundan sonra da asla mani olamayacaklar. Halkın belediyeleri; şikâyet etmeden, mazeret üretmeden, her türlü engeli halkla birlikte aşacaklar ve aşmaya da devam edecekler.

Karanlığın aydınlığa varacağı günler yakın

Konuşmasının sonunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Torun şu ifadeleri kullandı:

 Ülkemiz için yola çıktınız. Buradan bir kez daha vurguluyoruz ki; beldesinden büyükşehrine kadar, tüm belediye başkanlarımızla birlikte yanınızdayız sayın Genel Başkanım. Yolunuz yolumuzdur ve bu yol, umudun yoludur. Umudun yolu olacaktır. Biliyoruz ki artık umutsuzluk kaçıyor türkülerimizden. Milletin sesini duyuyoruz. Artık değişim rüzgârları, fırtınaya dönüşüyor. Görüyoruz, kısa çöpün, uzun çöpten hakkını alacağı günler yakın. Karanlığın aydınlığa varacağı günler yakın. Vakit, adalete susamış milyonların vaktidir. Çankaya bizi bekliyor, Çankaya sizi bekliyor Sayın Genel Başkanım.

İki gün sürecek çalıştay, Torun'un konuşmasının ardından basına kapalı devam ediyor.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU