İstanbul'da 2 gün sürecek "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem: Görüş ve Öneriler" sempozyumu yarın başlıyor

Demokrasiyi Güçlendirme Derneği'nin düzenlediği sempozyumda çok sayıda uzman isim farklı konularda tebliğ sunacak

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Altı muhalefet partisi liderinin mutabakatıyla kamuoyuna duyurulmasının ardından gündemdeki yerini sağlamlaştıran "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" İstanbul'da akademisyenlerin de katılacağı bir sempozyumla masaya yatırılacak. 

Demokrasiyi Güçlendirme Derneği’nin (DEMGUCDER) organize ettiği, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem: Görüş ve Öneriler Sempozyumu" başlıklı sempozyuma birçok uzman isim konuşmacı olarak katılıyor. 

"Toplum ortak bir mutabakat ortaya çıkarsın istiyoruz"

Yarın saat 10.00'da Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde başlayacak sempozyum 29 Mayıs'ta son bulacak.

DEMGUCDER Başkanı İlyas Buzğan, bu sempozyumdan önce de bütün yönleriyle "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ni tartıştıklarını hatırlatarak, "Şimdi ise karşımızda Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusu var" dedi.

"Biz istiyoruz ki geçmişte yapılan hatalar yeniden yapılmasın" diyen Buzgan, "Toplum bilgilendirilsin ve ortak bir mutabakat ortaya çıksın. Aksi halde kendimizi daha büyük krizlerin içerisinde bulabiliriz. Bu sebeple alanında duayen birçok isim bir araya gelecek" ifadelerini kullandı. 

6 oturum halinde yapılacak

Sempozyum, 2 gün boyunca 6 oturum halinde düzenlenecek.

Dr. Ömer Terzi, Dr. Ömer Osmanoğlu, İslam Özkan, Hakan Tahmaz, Dr. Eylem Canaslan ve Fırat Aydınkaya moderatörlüğünde gerçekleşecek olan oturumlarda birçok kişi farklı başlıklarda tebliğ sunacak. 

Sempozyumda tebliğde bulunacak isimler şunlar: 

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Tanju Tosun, Prof. Dr. Ömer Dinçer, Prof. Dr. Levent Köker, Doç. Dr. Didem Yılmaz, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz, Dr. Ayhan Koç, Fatma Bostan Ünsal, Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Doç. Dr. Cennet Uslu, Dr. Cuma Çiçek, Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun, Dr. Berke Özenç, Dr. Mehmet Ali Göngen, Prof. Dr. Fuat Keyman, Doç. Dr. Burak Cop ve Dr. Seyre Kestel. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU