Meghan Markle'ın babası felç geçirdi

Sussex Düşesi'nin mesafeli olduğu babasının, Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki 70. yıldönümü kutlamalarına katılmak için gelecek hafta Londra’ya gitmeyi planladığı belirtiliyor

(Reuters)

Meghan Markle'ın babası Thomas Markle'ın felç geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

TMZ'nin salı günkü haberine göre, Sussex Düşesi'nin mesafeli olduğu babası pazartesi gecesi Meksika'nın Tijuana kentinde sağlık çalışanlarınca bir ambulansa taşındı.

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70. yılı kutlamaları için birkaç gün içinde Birleşik Krallık'a (BK) uçmayı planladığı belirtilen 77 yaşındaki Thomas Markle'ın daha sonra Kaliforniya'nın Chula Vista kentindeki bir hastaneye götürüldüğü belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Markle'ın konuşamadığı ve belirtilerini kağıda yazmak suretiyle sağlık görevlileriyle iletişim kurduğu bildirildi.

Sunucu Dan Wootton da salı günü Markle'ın felç geçirdiğini aktararak, Meghan'ın babasının halihazırda hastanede "acil tıbbi tedavi" gördüğünü öne sürdü.

Wootton'a göre, Düşes'in babasının gelecek günlerde sunucunun GB News adlı TV programının 70. yıl hakkındaki özel bölümünde boy göstermesi bekleniyordu.

Thomas Markle'ın kızı Samantha Markle, Daily Mail'e yaptığı açıklamada babasının hastanede iyileşme sürecinde olduğunu teyit etti. 57 yaşındaki Samantha Markle, babasının "sadece huzura ve dinlenmeye ihtiyacı olduğunu" söyledi.

Babam hastanede iyileşiyor.

Ailemiz, babamın sağlığı ve iyiliği için mahremiyet rica ediyoruz. Sadece huzura ve dinlenmeye ihtiyacı var.

Kraliçe'nin gelecek ay düzenlenecek 70. yıl kutlamalarına eşi Prens Harry ve iki çocuğuyla beraber katılması beklenen Düşes'in babasıyla çalkantılı bir ilişkisi olduğu belirtiliyor. Thomas Markle'ın 2018'de kızının kraliyet düğününe katılmayı planladığı ancak düğünden birkaç gün önce tören için BK'ye uçmaktan vazgeçtiği ve bildirilenlere göre bu kararında sağlık sorunlarının da payı olduğu aktarılıyor.

The Independent, yorum için Sussex Düşesi'nin bir sözcüsüyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/royal-family

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU