Halsey: TikTok'ta viral olmadığım için müzik şirketi şarkımı yayımlamıyor

Halsey, plak şirketlerinin sanatçılarından daha fazla TikTok içeriği talep ettiğini öne süren şarkıcılar arasına katıldı

Halsey'nin geçen sene senarist Alev Aydın'dan bir çocuğu oldu (Reuters)

Halsey'nin müzik şirketi Astralwerks-Capitol, şarkıcının sosyal medyada firmanın "TikTok'ta viral" olmadan yeni müziğini yayımlamayacağı iddiasına cevap verdi.

Halsey'in 22 Mayıs'taki TikTok gönderisinin başlığında "Aslında sevdiğim bir şarkım var ve en kısa zamanda yayımlamak istiyorum ama müzik şirketim izin vermiyor" yazıyordu.

8 senedir bu sektördeyim, kayıtlarım 165 milyondan fazla sattı ve müzik şirketim, TikTok'ta viral olmuşum gibi yapamayacakları sürece parçayı yayımlayamayacağımı söylüyor.

Şimdiyse, Halsey'in müzik şirketinden bir temsilci Variety'ye yaptığı açıklamada, şarkıcının spesifik iddiasına değinmese de yanıt verdi.

Halsey'nin müstesna ve önemli bir sanatçı olduğuna inancımız tam ve sarsılmaz. Muhteşem yeni müziklerini dünyanın duyması için sabırsızlanıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halsey, müzik şirketlerinin TikTok içeriğine yönelik artan taleplerinden şikayet eden ilk sanatçı değil. FKA Twigs ve Florence Welch de yakın zamanda bu konuda gönderiler paylaşmıştı. FKA Twigs, "Bugün yeterince çaba göstermediğim için azarlandım" diye yazmıştı.

Bazı Twitter kullanıcıları, Halsey'nin şikayetinin kendi başına bir TikTok pazarlama biçimi olup olmadığını sorguladı. Şarkıcı bu iddiayı doğrudan ele aldı. Halsey şu paylaşımı yaptı:

Böyle bir şeyle sebepsiz yere ortalığı karıştırmak veya pazarlama taktiği için buna başvurmak için fazlasıyla tanınmış biriyim ama artık çok derine indim, dönüş yok.

 

Instagram
Halsey'in 22 Mayıs tarihli Instagram hikayesi (Halsey / Instagram)

 

Halsey 22 Mayıs gönderisine ilişkin süregelen tartışmaları Instagram hikayelerinde de yorumladı. Şarkıcı Instagram'da şöyle yazdı:

Hahaha, neden bu konuda gelişigüzel yalan söyleyeyim ki?

Halsey ve Astralwerks, ilave yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU