Fransa Engelli Bireyler Bakanı Abad tecavüzle suçlanıyor

Damien Abad rahatsızlığı yüzünden cinsel saldırı gerçekleştirmesinin imkansız olduğunu söyledi

42 yaşındaki Damien Abad, bakanlıktan önce Fransa Ulusal Meclisi'nde muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi'nin liderliğini yapıyordu (AFP)

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeni hükümetinde Dayanışma, Özerklik ve Engelli Bireyler Bakanlığı görevine getirilen Damien Abad, hakkındaki tecavüz iddialarını reddetti.

Abad dün yaptığı açıklamada, "Cinsel şiddet suçlamalarına bütün gücümle itiraz ediyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa'nın önde gelen dergilerinden Mediapart'ın iki gün önce geçtiği haberde ifadelerine yer verilen iki kadın, Abad'ın kendilerini cinsel ilişkiye zorladığını iddia etmişti.

Cinsel saldırıların 2010'un sonlarında ve 2011'in başlarında meydana geldiği öne sürülmüştü.

Ayrıca bu kişilerden birinin Abad hakkında 5 yıl önce polise şikayette bulunduğu yazılmıştı. Anlatılanlara göre şikayet herhangi bir işlem yapılmadan kapatılırken, Abad da bu bilgiyi doğruladı.

Öte yandan Dayanışma, Özerklik ve Engelli Bireyler Bakanı, hakkındaki tecavüz iddialarını reddetti. Uzuvlarını etkileyen artrogripozis adlı hastalığın, suçlandığı eylemleri fiziksel olarak gerçekleştirmesini imkansız kıldığını savundu.

Başbakan Elisabeth Borne ise kabine belirlenirken iddialardan haberi olmadığını söyledi:

Çok net olacağım: Taciz ve cinsel saldırı konularında cezasızlık olamaz. Saldırı ve taciz mağduru kadınların özgürce konuşabilmeleri için hareket etmeyi sürdürmeliyiz.

Borne, “yeni bilgilerin ortaya çıkması ve yeni bir dava açılması halinde hükümetinin, Abad'ın atanmasının sonuçlarına katlanacağını” da sözlerine ekledi.

Muhaliflerse Abad'ın görevden alınması için Macron'a çağrı yaptı.

Avrupa Ekolojisi-Yeşiller Partisi'nden Sandrine Rousseau, "Bence mesele Abad'ın istifa edip etmemesiyle ilgili değil, tedbir olarak görevden alınıp alınmamasıyla ilgili" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AFP, Reuters

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU