Nebati: Enflasyonun ana sebeplerinden biri beklentiler

“Beklentilerdeki katılığın kırılmasını beraber sağlayacağız”

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun ana sebeplerinden birinin de beklentiler olduğunu belirterek, bu beklentileri "hep birlikte" kıracaklarını söyledi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) olağan genel kurulunda konuşan Nebati, amaçlarının enflasyonun Türkiye'de mutlak suretle kontrol altına alınması ve hedeflere gelmesi olduğunu belirterek, "bunu bizimle birlikte hareket edenlerle yapacağız" dedi ve şunları ekledi:

Enflasyon beklentilerindeki katılığın kırılmasını önümüzdeki dönemde beraber sağlayacağız. Milleti enflasyon baskısı altında ezdirmemek için tüm adımları atmaya devam edeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Enflasyonla mücadele konusunda "hassas ve kararlı" olduklarını ifade eden Nebati, "Beklentilerdeki bozulma ve dışsal faktörlerden kaynaklanan fiyat artışlarının vatandaşlara asgari yansımasının adımlarını atıyoruz" diye konuştu.

İBB'den destek talebi

Nebati ayrıca konut piyasasında oluşan ihtiyacı gidermek için her türlü gayreti göstereceklerini de belirterek şöyle konuştu:

Yerel yönetimler de bu konuda bizlere destek verirse özellikle İstanbul'da... Çok hızlı mahalle aralarındaki arsaların hızlı şekilde konut üretimini gerçekleştirerek bu yıl İstanbul'daki konut arzını katlayacak sonuçla karşı karşıya kalabiliriz... Biz varız, hazırız.

Enflasyon geçen ay yüzde 70'e yükselerek yeni bir zirveye çıkarken, TL son iki haftada yüzde 6 değer yitirdi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU