Gazeteci Mehmet Şevket Eygi için Fatih Camii'nde tören düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Mehmet Şevket Eygi için Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı / Fotoğraf: AA

Dün vefat eden gazeteci-yazar Mehmet Şevket Eygi bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Eygi’nin cenaze namazı Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılındı.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Eygi’nin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Erbaş, Eygi’nin “Allah güzeldir, güzeli sever” hadisini çok tekrar ettiğine vurgu yaparak, Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik yazdığı yazılarla ezanı güzel okuma hassasiyetinde bulunduğunu hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Dünden beri özellikle medyada yüz binlerce insan tezkiyede bulundu onun sağlam bir Müslüman olduğuna” diyen Erbaş, törene katılanlardan helallik istedi.

Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma yaptı.

En önemli özelliklerinden biri estetik anlayışıydı

“Gençlik yıllarımızdan bu yana kendisini ilk tanıdığım yer Bab-ı Ali'deki Bedir Yayıneviydi” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

 “Oradan bu günlere her geçen gün kalemiyle ama kaleminin yanında en önemli özelliklerinden bir tanesi de Mehmet Şevket Eygi Bey’in estetik anlayışıydı. Müslüman’ın estetiğine çok dikkat etmesini özel sohbetlerimizde de ifade ederdi. İbrahim Kalın Bey’i son olarak kendisine gönderdiğimde, zengin bir kütüphanesi vardı. Kitaplarını Beştepe’deki kütüphaneye hibe etti. Onun bu noktadaki cömertliğini göstermesi, bu eserleri gençliğin ve milletimizin emrine amade kılması ayrıca bir şükran borcumuzdur. Allah kendilerinden razı olsun.” 

Törenin ardından Erdoğan Eygi’nin cenazesini omuzlayarak beraberindekilerle birlikte cenaze arabasına taşıdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU