PKK'nın da içinde bulunduğu HBİM'in çıkardığı orman yangınına HDP'li vekil Şık'tan tepki: Ağaca, doğaya saldırmak da halka düşman olmaktır

Ahmet Şık, tepkisini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gösterdi

Gazeteci Ahmet Şık, 24 Haziran 2018'deki seçimlerde HDP'den milletvekili adayı olmuş ve TBMM'ye girmişti / Fotoğraf: AA

Halkların Birleşik İntikam Milisleri (HBİM) adlı örgüt, Dalaman-Göcek bölgesinde ve İstanbul'daki orman yangınlarının sabotaj olduğunu ve eylemi üstlendiklerini açıkladı. PKK'nın da içinde olduğu örgütün eylemine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık Twitter'dan tepki gösterdi.

"Halka düşman olmaktır"

Ahmet Şık tweetinde, PKK'ya yakın yayın organı ANF'nin haberini paylaşarak, "Ağaca, suya, doğaya saldırmak da halka düşman olmaktır" ifadelerini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ormanın ve içindeki canlıların yok olmasından övgüyle bahsedildi

Örgüt açıklamasında, yüzlerce hektar ormanı ve içinde yaşayan binlerce canlıyı yok etmekten övgüyle söz etmiş, ayrıca turizmin sekteye uğramasından ve bölgedeki iş makinalarının yok olduğundan bahsetmişti. 

Valilik "Çocuk yaktı" demişti

İstanbul Valiliği ise, Aydos ormanındaki yangının arazide çakmak bulan 13 ve 11 yaşlarındaki 2 çocuk tarafından çıkarıldığını, duyurmuştu. Valiliğin açıklamasında, "İl emniyet müdürlüğümüzce yürütülen yangının çıkış sebebine ilişkin soruşturmada; K.A. (13) ve F.Ş. (11) adlı çocukların, arazide buldukları çakmağı denemek üzere kağıt yaktıkları, rüzgarın tesiriyle yangının büyümesi üzerine korkarak, olay yerinden uzaklaştıkları tespit edilmiştir. Adı geçen çocuklar, Çocuk Büro Amirliği'ne getirilerek adli tahkikatına başlanmıştır" denilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU