Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'nun aldığı 3 cezayı onamasının ardından siyasi isimlerden tepki

Canan Kaftancıoğlu'na verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı

Fotoğraf: AA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. 

Kararın ardından hem siyasilerden hem de çok sayıda yurttaştan tepki geldi.

İmamoğlu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaşımında "CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır.  Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum" ifadelerini kullandı.

Kavuncu

İYİ Parti İstaanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da tepkisini şöyle dile getirdi:

Türkiye'de siyaset yasaklarla, sindirmeyle değil; ifade özgürlüğü ve tartışma kültürüyle gelişebilir.

Devletin adalet mekanizması, siyasetin üzerinde bir tehdit ve cezalandırma aracı haline getiriliyor.

Bu duruma karşı Mevkidaşım Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karamollaoğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da karara tepki gösteren isimler arasındaydı. Karamollaoğlu açıklamasında "Hakkında verilen haksız ve hukuksuz kararın ardından Canan Kaftancıoğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Hiç kimse endişeye kapılmasın, umutsuzluğa düşmesin! Siyasi kararların odağı haline gelen yargı kurumunu yeniden ayağa kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Erkan Baş

Türkiye İşçi Partisi'nden Genel Başkan Erkan Baş da kararla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydetti. Baş, "Saray saldırılarına karşı yanlarında olacağız ve omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Özcan

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ise kararı "demokrasimize vurulmuş açık bir darbe" olarak değerlendirdi. Özcan şunları kaydetti:

80’lerin ve 90’ların vesayet rejiminin siyasi yasaklarının mağduru olmuş bu iktidarın her türlü demokratik değeri inkar ederek ülkemizi siyasi yasaklarla anılır hale getirmesi utanılacak bir durumdur.

Tam demokrasi, tam ifade hürriyeti ve amasız insan hakları mücadelemiz devam edecek.

Oluç

HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç kararla "İktidarın demokratik siyaset alanını yargı eliyle dizayn etmeye devam ettiğini" ifade etti.

Oluç, "Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen bu karar hukuki değil siyasidir. Bütün baskı ve hukuksuzluklara rağmen adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Sarıgül

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustada Sarıgül ise şunları kaydetti:

CHP, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza aynı zamanda TDP il başkanına verilmiştir, bütün siyasi partilerin il başkanlarına verilmiştir, bu ceza demokrasiye verilmiştir.

Sayın Erdoğan ve Ak Parti,  bugün geldikleri noktayı demokrasinin kurum ve kurallarına borçlu olduklarını unutmamalıdır. 

Demokrasi lazım olduğunda giyilen sonra dolaba kaldırılan bir elbise değildir, herkese her gün lazım olan günlük elbisedir.   

Davutoğlu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “Yargı, Sn. Kaftancıoğlu kararı ile demokratik siyaseti hedeflemiştir. Siyasete göz dağı vererek, seçim sürecini etkilemek isteyenleri uyarıyorum: 90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar!” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP milletvekillerine çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı'na gelişi sırasında milletvekilleri ve partililer tarafından  karşılanacağı öğrenildi.

 

 

 

Indepenent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU