Bakan Soylu ile Özdağ arasında gerilim: Saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız" diye konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in sorularını cevapladı.

Son günlerde kamuoyunun gündeminde sık tartışılan göçmen sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Soylu sıkça kullanılan "istila" ifadesine tepki gösterdi.

"Ümit Özdağ'ın yaptığı Soros taktiğidir"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu şunları kaydetti:

Kim neyin istilasını yapacak ya biz PKK'ya istila yaptırmadık. PYD yapmaya çalıştı yapamadı. Kılıçdaroğlu'nun arkadaşları yapmaya çalıştı yapamadı. Belediye Başkanlarının terörist olarak işe aldıkları yapmaya çalıştı, yapamadı. Kime istila ettireceğiz bu memleketi. Kendi sınırlarımızda bunu yaptırmıyoruz. Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız. Ümit Özdağ'ın yaptığı Soros taktiğidir. Bunlar için İslam'ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır. Böyle tipler. Evet bir problem var. 4 milyon sığınmacı var Türkiye'de. Dünyada en çok sığınmacı olan ülkeyiz. Ama yalan üzerinden değerlendirerek insanları birbirine kırdırıyorlar. Siz insan değilsiniz. Siz insanlık sıfatından çıkmışsınız.

"Türkiye'de 3 milyon 760 binin üzerinde Suriyeli kesinlikle sözkonusu değildir"

İstanbul Valiliği'nin "İstanbul'da 1 milyon 305 bin 307 yabancı yasal olarak ikamet ediyor" açıklaması hatırltılarak rakamın çok olduğu eleştirisini değerlendiren Soylu "Yuh! Yok 13 milyon, 33 milyon, 53 milyon sığınmacı! Bu yalanlardan bıktık vallahi. İstanbul'da toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. İstanbul'daki açıklanan rakam, ikametli ve yabancı... Bunda öğrenciler de, yabancı firmalarda çalışanlar da, ikametli olarak gelenler de, mülteci statüsünde gelenler de var. Böyle bir rakam yok... Valiliğin açıkladığı rakamda ikametliler var, evinizde çalıştırdığınız Özbekistanlı da var, İstanbul'a gelen Ukraynalı da var, Alman da var, İrlandalı da var. Türkiye'de 3 milyon 760 binin üzerinde Suriyeli kesinlikle sözkonusu değildir" ifadelerini kullandı.

Soylu şöyle devam etti:

İstanbul'da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigorta da yapma. Sonra 'Bu Suriyeliler ne olacak' de. Önce iş insanları isyan edecek. Benim Çalışma Bakanlığı döneminde iş insanları geldi. Suriyelilerin çalışması için düzenleme yapılmasını istedi.

Özdağ'dan fotoğraflı yanıt

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümti Özdağ ise Soylu'nun açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Osman Kavala'nın George Soros ile birlikte olduğu fotoğrafları paylaşan Özdağ şunları kaydetti:

Soylu, Özdağ Soros taktikleri uyguluyor demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan deği, Toros’dan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi. 

Soylu cevabı dinlemedi

Soylu, Ümit Özdağ'ın açıklamasını duymak istemedi. Soylu, programın sunucusu Gürses'e şöyle tepki gösterdi:

Kabul etmiyorum. Bunu söylerseniz toplantıyı terk ederim. Bu adam hayvandan aşağı. Adam yerine koymam. Kendisi Soros çocuğudur, operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir.

"15 Temmuz’da yarım kalan işimizi tamamlayacağız kaos planıyla"

Soylu "Kaos planı iddiası var. Osman Kavala kararı Gezi tekrar geri gelmesi ve sığınmacıların tekrar gündeme gelmesi..." ifadesi üzerine şöyle konuştu:

Bekliyoruz. 15 Temmuz’da yarım kalan işimizi tamamlayacağız kaos planıyla. Çok net söylüyorum. Kaos planı çıkaracaklar ya; hepimiz bekliyoruz. Şuramızdayız(boğazını göstererek) kaos planı yapacak cici arkadaşlarımızı bekliyoruz. Yeni Soros’u bekliyoruz. Yeni Soros’un Kavala’larını bekliyoruz. 15 Temmuz’da tamamlayamadığımız işi tamamlayacağız.

 

Özdağ: Beni bakanlık kapısında bekle

Özdağ, paylaştığı video ile Soylu'ya yanıt verdi.

Özdağ şunları kaydetti:

Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İç İşleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek.

Sinan Oğan gitmekten vazgeçti

Sinan Oğan da yaptığı açıklamada bakanlığın önüne gideceğini duyurdu.

Oğan Twitter'dan "İçişleri Bakanı Soylu ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı aynı programda bize de ağır hakaret lafları etti. Ümit Özdağ yarın saat 11.00'da bakanlık önünde olacağını açıkladı. Aynı saatte ben de orada olacağım. Soylu ve Çataklı gelsinler yüzümüze söylesinler!" dedi.

Oğan sonraki açıklamasında Özdağ'ın kendisine "ben yarın tek başıma gideceğim, senin gelmen olayı tek başına olmaktan çıkarır" dediğini aktardı ve "Ben de bu kararına saygı duydum" ifadelerini kullandı.

 

TGRT, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU