"Cumhurbaşkanı adaylığı" sorusuna İmamoğlu'ndan yanıt: Benim gündemimde yok, gündemimde değişim var

İmamoğlu, "İstanbul her yönüyle lokomotif bir kent. Dolasıyla duyarsız ya da konulara hiç müdahil olmayan ya da hiç konuşmayan ağzını bıçak açmayan bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tasvip edilmez" dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'de bir değişim talebinin olduğunu belirten İmamoğlu, "Değişim yüksek oranda var. Zaten olmaması yanlış olur. Çünkü Türkiye'deki bütün olumsuzluklar, ekonomiden yönetim biçimine, eğitimden işsizliğe, birçok konuda toplumun rahatsızlığı ya da memnuniyetsizliği yüzde 70-75-80 oranlarında" dedi.

"Değişimi tabii ki motive edecek umutlandıracak olan da muhalefet blokudur. Muhalefet bloku da üzerine düşeni yapmaktadır" diyen İmamoğlu, "6'lı masanın tarihi birlikteliği ve bunun genişlemesi mümkün yolculuğu şu an Türkiye için umut ışığıdır. Tekrar demokratikleşme daha güçlü bir demokrasiye sahip olma, yüzyıllık Cumhuriyet'in demokrasiyle taçlanması bu masanın ana hedefi. Bizler de buna hizmet ediyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhurbaşkanı adaylığı benim gündemimde yok"

"İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir" ifadeleriyle ilgili soruya İmamoğlu, "İstanbul her yönüyle lokomotif bir kent. Dolasıyla duyarsız ya da konulara hiç müdahil olmayan ya da hiç konuşmayan ağzını bıçak açmayan bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tasvip edilmez Bu doğru bulunmaz. 16 milyon insanın tarihi bir oyla seçtiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye'deki birçok konuya hassasiyet göstermek, destek olmak, doğruları güçlendirme konusunda karakterli adım atmak mecburiyetindedir" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili tartışmalara ilişkin ise şunları söyledi:

Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var. Sözünü söylemeyen sesini çıkaramayan belediye başkanı AKP'li olsa ne olur... Bu değişime onların bile ihtiyacı var.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir yarış olduğu iddialarına ilişkin ise, "Genel Başkanla yarış bizim ne haddimize. Bizde Genel Başkandan izin alarak konuşmak da yok. Bunu sormanız normal. Ne yazık ki iktidar partisinde özgürce konuşma yok" dedi.

"Benim yıllardır seyahat konusunda düşkünlüğüm vardır"

İmamoğlu, bir gazetecinin "Karadeniz turunu kendi cebinizden mi, yoksa parti mi karşılıyor?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Benim yıllardır seyahat konusunda düşkünlüğüm vardır. Burada birçok insan beni tanır. Trabzonspor yöneticisiyken yılda 60-70 defa Trabzon'a gelmişliğim ve gezmişliğim vardır. İstanbul halkı belediye başkanının yapacağı bu tür organizasyonlarda kendi şahsına dönük kısmını kendisi harcar, ben öyle yapıyorum. Bir bölümünde de tabii ki kurumun harcadığı birtakım lojistik katkı sunan şeyler vardır.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU